BLODSLIT I EN TIME: Edvald Boasson-Hagens er en av fem norske ryttere som er klare for Zwift-VM. Her fra esport-utgaven av Tour de France tidligere i år. Foto: Skjermdump/ASO/Zwift

Boasson-Hagen leder landslaget i digitalt verdensmesterskap

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.12.20 12:15

Del på    

Et hav av proffer er klare for Zwift-VM.

(procycling.no): 2020 blir året der UCI for første gang arrangerer et digitalt verdensmesterskap i sykling.

Den 9. desember arrangeres UCI Cycling Esports World Championships, som er arrangementets offisielle navn i sykkelorganet.

Arrangementet vil finne sted i den digitale sykkelplatformen Zwift. To ritt arrangeres: En fellesstart for kvinner på en fellesstart for menn.

Løypeprofilene og distansene vil være identiske for menn og kvinner. Rittet vil være 50 kilometer langt.

Fem utøvere skal representere Norge i de to rittene. Tre menn og to kvinner.

Den desidert største profilen er Edvald Boasson-Hagen. Den vordende Total Direct Energie-rytteren skal sykle herrerittet sammen med Uno-X-rytter og U23-europamester Jonas Iversby Hvideberg og Vidar Mehl. Sistnevnte vant den første utgaven av Norges cykleforbunds NorgesCup i Zwift som ble arrangert for første gang i år.

Mehl er en fremragende MTB-syklist og er også med på E-sportlaget Kalas eSport Racing Team.

På kvinnesiden er det Kristin Falck og Borghild Løvset som utgjør den norske delegasjonen. Falck sykler for E-sportlaget Team Canyon ZCC og vant NorgesCupen i Zwift sammenlagt. Veteran Løvset har en stor terreng-karriere bak seg og har også prestert godt i digitale ritt.

Onsdag kveld skal hele det norske laget sykle gjennom VM-løypa. Turen er åpen for alle med rolig tempo helt til den avgjørende bakken. Arrangementet finnes her.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DIGITAL VARIANT: Vinnerne vil sikre seg den virtuelle VM-trøya, som er preget av de samme regnbuefargene. Men med pikseldetaljer.

En haug med proffer

Startlisten for de to rittene er komplett, og det er flust med store navn som skal på jakt etter de to digitale VM-trøyene.

I kvinneklassen er ryttere som Elinor Barker (Storbritannia), Lisa Brennauer (Tyskland) og Ashleigh Moolman Pasio (Sør-Afrika) blant de største profilene. Spesielt sistnevnte har herjet i Zwift-ritt gjennom 2020.

Og så har du Nederland da. De har meldt på en stjernetrio uten like i Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten og Kirsten Wild.

Herreklassen kan skilte med navn som Jack Haig (Australia), Victor Campenaerts og Eli Iserbyt (Belgia), Esteban Chaves og Rigoberto Uran (Colombia), Michael Valgren (Danmark), Ivan Garcia Cortina (Spania), Tom Pidcock (Storbritannia), Alberto Bettiol (Italia), Daryl Impey (Sør-Afrika) og Lawson Craddock (USA).

Se den komplette startlisten her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse