FORTSATT I GULT: Edvald Boasson Hagen kjempet opp siste bakke, og forsvarte ledertrøya i Volta a la Comunitat Valenciana. Foto: David Ramos/Getty Images

Boasson Hagen: – Jeg er klar for å fighte

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.02.19 18:02

Del på    

Krevende etappe venter på Dimension Data-kapteinen i Volta a Valenciana.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen har bestått den første testen. På tredje etappe av Volta a la Comunitat Valenciana fulgte han første gruppe helt til målstreken, etter to krevende stigninger på 4,1 og 5,4 kilometer gjennom de siste milene. Med stigningsgrad på mellom fire og seks prosent var det Astana som la det virkelige presset på rudsbygdingen.

– Det var en tøff avslutning. Men det var egentlig en bra dag. Laget jobbet veldig bra og gjorde en fantastisk jobb med å kontrollere. Så ble det kjørt hardt mot slutten, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Han merket det kostet å henge med helt til målstreken i Chera, der Greg van Avermaet tok sin første seier for CCC Team.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODT LAGARBEID: Edvald Boasson Hagen omkranset av Dimension Data-trøyer gjennom den tredje etappen til Chera. Foto: David Ramos/Getty Images

– Jeg klarte å sitte fint med opp i bakken, men det kostet mye energi og krefter. Så jeg hadde ikke så mye å spurte med, men jeg prøvde å være med og satt egentlig bra med foran. Jeg hadde ikke beina til å gjøre det bedre, så da ble det hva det ble. Men jeg klarte å holde trøya, og det var jo det viktigste i dag egentlig.

– Hvor dypt måtte du grave for å forsvare trøya?

– Akkurat på målinja så var det veldig dypt, humrer 31-åringen.

Da de noe mer bakkesterke gutta tråkket til på oppløpet, var det tomt for krefter.

– Over bakketoppen så gikk det akkurat greit, men jeg måtte ta en liten spurt for å være med. Der brant jeg kanskje av det siste kruttet jeg hadde igjen til spurt. Det er annerledes å spurte når man har kjørt såpass langt og med så mye opp og ned. Det var en relativt lang bakke mot slutten, så det koster jo litt energi det, forklarer Dimension Data-rytteren.

Krevende kupert etappe venter

Lørdag venter det enda en test på Boasson Hagen. Den fjerde etappen er trolig enda mer brutal enn rittets tredje dag. 188 kilometer fra Vila-Real til Alcala-Alcocebre, med mange lange stigninger.

Culla-bakken er først ut, med 11,3 kilometer og 4,8 prosent i snitt. Så følger La Bandereta (4,4 km à 6,7 prosent) og La Serratella (10,7 km à 3,9 prosent). Bakken opp til målstreken ved Alcala-Alcocebre blir dog trolig den største utfordringen. 4,2 kilometer med nesten syv prosent leder helt opp til målstreken.

 

– Jeg må prøve så godt jeg kan. Det er vel i overkant normalt sett. Jeg er klar for å fighte. Jeg skal gjøre hva jeg kan for å være med. Jeg føler meg veldig bra, så jeg skal fighte. Men det blir ikke lett.

Ion Izagirre (Astana) er nærmeste utfordrer med fem sekunder opp til Boasson Hagen. Dylan Teuns (Bahrain Merida) følger med åtte sekunder opp til Dimension Data-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VISTE STYRKE: Edvald Boasson Hagen den raskeste på åpningstempoen i Volta a la Comunitat Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

Ikke i toppform

Om norske sykkelfans frykter Boasson Hagen har funnet toppformen for tidlig, så tror ikke mannen selv at det er faktum.

Valenciana er kun sesongåpningen til nordmannen, som sikter seg inn på første halvdel av april. Toppformen er ikke i kroppen nå.

– Jeg håper for så vidt at den er det. Jeg håper på en skikkelig topp når vårklassikerne kommer. At jeg er enda bedre da. Men jeg er i bra slag nå kjenner jeg, så det er godt å kunne være med såpass bra.

Holder formen til å forsvare gul trøye gjennom lørdagens etappe, er det trolig samme mann som sitter i ledelsen etter søndagens avslutning til Valencia.

Der venter kun en 88 kilometer lang spurtetappe.

Forrige gang Edvald Boasson Hagen vant et etapperitt som ikke har enten Fjords eller Norway i navnet sitt var Tour of Britain i 2015.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse