Prøv Procycling Pluss idag

FORBANNA: Elia Viviani hytter med neven mot Edvald Boasson Hagen, etter han følte seg sperret av nordmannen. FOTO: Tim de Waele (TDWsport.com)

Boasson Hagen fratatt seieren i Tour of Britain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.09.17 20:00

Del på    

Nordmannen deplassert etter kontroversiell spurt.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) spurtet inn til seier på den andre etappen av OVO Energy Tour of Britain, men ikke uten å sette sinnet til italienske Elia Viviani i kok.

Nordmannen ble perfekt ledet ut av opptrekker Mark Renshaw inn på oppløpet i Blyth, men 30-åringen beveget seg fra ene siden av veien til den andre, og endte opp med å sperre Viviani.

Mistet seieren

Etter mye om og men endte juryen opp med å deplassere Boasson Hagen for manøveren. Juryen skal først ha bestemt seg for å la nordmannen beholde etappeseieren, men ombestemte seg etter at Team Sky hadde lagt inn en protest.

Dermed mister han etappeseieren på dagens etappe. Før den tid hadde han vært på podiet og mottatt hyllest for etappeseieren. Ikke lenge etter ble han altså fratatt den.

– Jeg visste det da jeg så opp, for jeg skjønte at jeg hadde sperret. Da kan jeg ikke ta en kontraklage, forklarer Boasson Hagen til TV 2 etter deplasseringen.

Viviani hyller Edvald

Etter målgang gestikulerte italieneren til nordmannen. Flere reagerte på Boasson Hagens bevegelse over veibanen og påpekte at han ville være heldig om han beholdt seieren.

(artikkelen fortsetter under)

– Han har beklaget og jeg aksepterer det, men jeg ønsket fortsatt seieren. Juryen har tatt en riktig avgjørelse og vi er glade for seieren. Jeg vet at når du er i spurten og leder, så tar du noen ganger større risiko og heller venter på juryens avgjørelse. Vi er glade for beslutningen, beretter Viviani til TV 2.

Senere postet Viviani en melding på Twitter, hvor han hyller Boasson Hagen, for måten han reagerte på i etterkant.

– Jeg liker ikke å vinne slik, men jeg liker å vinne! Jeg tror EBH (Edvald Boasson Hagen) er en av de beste gutta i feltet, han unnskyldte seg umiddelbart til meg, skriver Team Sky-rytteren.

Boasson Hagen ligger på tredjeplass i sammendraget, syv sekunder bak Viviani, etter to av åtte etapper. Alexander Kristoff ble nummer fem på dagens etappe.

Amerikaner kastet ut av rittet

Mens Boasson Hagen ble deplassert led Taylor Phinney fra Cannondale-Drapac en strengere skjebne. Amerikaneren krysset en jernbaneovergang etter at bommen hadde gått ned.

27-åringen prøvde å ta igjen hovedfeltet etter å ha hatt teknisk trøbbel.

– Jeg beklager til arrangøren, laget og politiet. Jeg tok en rask avgjørelse for å unngå å bli hengende etter feltet, skriver han på Twitter.

Tagget med: , , , ,

Les også disse