ÅRETS FØRTE: Boasson Hagen var best i Asker. Her fra en tidligere seier. Foto: REUTERS/Christian Hartmann

ÅRETS FØRTE: Boasson Hagen var best i Asker. Her fra en tidligere seier. Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Boasson Hagen vant i Asker for andre år på rad

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.05.18 17:36

Del på    

Tok årets første seier på dag to av Tour of Norway.

ASKER (procycling.no): Den andre etappen av Tour of Norway gikk i mål opp en kort bakke i Asker. Edvald Boasson Hagen ble dagens mann.

Et samlet felt kom inn på de siste hundre meterne, og Boasson Hagen tråkket til med en skikkelig langspurt. Flere ryttere fulgte på hjul, men ingen maktet å overgå mannen som fyller 31 år i dag.

– Det var fantastisk. Jeg hadde som mål å vinne her. Laget kjørte bra gjennom hele dagen, sier Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

August Jensen dro opp spurten for Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy), men Edvald Boasson Hagen åpnet før Horten-syklisten.

– Jeg lå bra på hjul og følte meg sterk. Jeg kunne klinke til med en ganske lang spurt. Det funket bra i fjor og det funket i dag og, forklarer 31-åringen.

– Jeg følte meg sterk og relativt sikker. Du er aldri helt sikker. Men jeg følte jeg skulle klare å holde unna.

Målgangen var på samme sted som fjorårets etappe. Også da endte det med seier til Boasson Hagen. Den gangen også på rudsbygdingens bursdag.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger det er før det blir en tradisjon. Men det er nærmer nå i hvert fall, humrer 31-åringen.

Først på 17. mai kom den første triumfen for Boasson Hagen i 2018. For Dimension Data var det bare den tredje seieren for i år.

– Det er veldig godt. Det har tatt sin tid. Men jeg har følt at det har gått oppover. Vi får håpe det fortsetter som i fjor.

Trøyebytte

Dylan Groenewegen fikk det tungt i den siste bakken, men gårsdagens andremann klarte seg bedre. Sondre Holst Enger kjempet på bakhjulet til Boasson Hagen, og var andremann også på dagens etappe. Med seks nye bonussekunder klatret Israel Cycling Academy-rytteren opp på toppen av sammenlagtlista etter andre etappe.

– Det er gøy det. Jeg har hatt den hvite, og den grønne trøya. Nå får jeg prøve den gule for første gang. Det er fett, sier Holst Enger til TV 2 etter målgang.

– Jeg må bare si at August Jensen gjorde en syk jobb i den siste bakken der. Jeg er veldig fornøyd med det. Det var sterkt. Så kom gutta bak der, og så kom Edvald som er vanskelig å slå. Men det ble en fin dag da, oppsummerer den nye rittlederen.

Boasson Hagen er nummer to, med to sekunder opp til 24-åringen. Groenewegen datt ned til tredjeplassen, og er nå fem sekunder bak nordmannen.

Slik gikk det til:

En rekke ryttere dro ut fra Hønefoss med angrepsvilje i hodet. Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Gatis Smukulis (Delko Marseille), Sergio Samitier (Euskadi Murias), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen), Bjørn Tore Hoem (Joker-Icopal), Ylber Sea Tarteletto-Isorex) og Louis Bendixen (Coop) var de første som fikk en luke.

Med Boom sitt nærvær i bruddet tok det ikke lang tid for andre lag kjørte det inn. Nye angrep kom, og til slutt kom Gatis Smukulis (Delko Marseille), Antoine Warnier (Wb Aqua Protect), Bjørn Tore Hoem (Joker-Icopal) og Øivind Lukkedal (Coop) av gårde.

Fire blir til tre

Warnier slapp seg etter hvert ned til hovedfeltet, men de tre andre fortsatte.

Noen veldig stor ledelse fikk de dog aldri. Med 44 kilometer igjen hadde de bare 1:20 til hovedfeltet.

Jegerne i feltet nærmet seg stadig, og da ledelsen til bruddet var på under minuttet kom angrep fra feltet. 30 kilometer fra mål støtet Dries Van Gestel og Preben van Hecke.

Samlet felt

Det ble dog ingen seier til de rytterne. Med 15 kilometer igjen var det et samlet felt som tøffet inn mot sentrum av Asker.

I en liten bakke gikk et angrep fra Sefa (Tarteletto) sammen med Sergio Samitier (Euskadi-Murias). Tarteletto-rytteren måtte slippe, og Euskadi-rytteren var først med ti kilometer igjen.

Med seks kilometer igjen var han ikke først lenger. Da var Samitier kjørt inn. Et samlet felt dundret inn i Asker der Boasson Hagen kjørte best opp den siste bakken.

Tagget med: , , , ,

Les også disse