Prøv Procycling Pluss idag

IKKE HELT I TOPPEN: Boasson Hagen prøvde å finne det riktig spurttoget, men endte litt for langt bak. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Boasson Hagen fant ikke riktig hjul i spurten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.06.19 16:49

Del på    

Dimension Data-rytteren kjempet seg inn til sjetteplass.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen hoppet fra hjul til hjul, og spurttog til spurttog på de siste kilometerne. Men da det virkelig skulle tråkkes til på oppløpet satt han litt for langt bak. Det ble til slutt en sjetteplass på nordmannen på etappen som ble vunnet av Sam Bennett (Bora-Hansgrohe).

Av de åtte etappene i årets Critérium du Dauphiné var det på den tredje dagen at sjansene var størst for massespurt. 177 kilometer fra Le Puy-en-Velay til Riom, med slak utforkjøring gjennom store deler av dagen.

Bruddet ble kjørt inn med tolv kilometer igjen, og på siste mil var det posisjonskampen som preget rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Groupama-FDJ tok fronten med seks kilometer igjen, men kun for å holde Thibaut Pinot ute av trøbbel.

Deceuninck-QuickStep dro fram Alvaro Hodge med fire kilometer igjen, mens Lotto Soudal kjempet for Jens Keukeleire.

Edvald Boasson Hagen forsøkte å ta hjulet til Hodge, men møtte motstand fra Bora-Hansgrohe i den kampen.

Med få lange opptrekkstog i rittet var det ingen som tok fronten veldig tidlig. Først to kilometer fra mål kom Katusha-Alpecin fram med Jens Debusschere. Samtidig kjørte Arkéa Samsic fram André Greipel på andre side av feltet.

Boasson Hagen ble dratt fram med 1400 meter igjen, men hadde kun én mann med seg. Inn på siste kilometer satt nordmannen i fjerde posisjon.

QuickStep startet sitt opptrekk, og Dimension Data-rytteren presset seg inn bak de blå. Da Bora-Hansgrohe kom forbi forsøkte 31-åringen å hoppe over på toget til Sam Bennet, men mistet noen posisjoner i akten og havnet litt for langt bak.

Bennett sin syvende

Sam Bennet og Bora-Hansgrohe tok fronten sent, men da Shane Archbold først startet sitt opptrekk av den irske storspurteren var det ingen tvil. Bennett åpnet fra perfekt posisjon, og vant flere sykkellengder foran Wout Van Aert (Jumbo-Visma) og Davide Ballerini (Astana Pro Team).

– Det var en ganske kaotisk finale. Jeg var litt bekymret over beina mine etter de to siste dagene, og så var det så kaldt gjennom etappen. Da føler du deg alltid dårlig. Jeg sa til gutta at vi måtte holde oss litt bak og vente lenge. Det var vanskelig å holde seg samlet fordi alle vil være der framme, sier Bennett i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Men i siste øyeblikk sa Shane at han følte seg bra, han kjørte med meg på hjul og tok meg til 200 meter igjen. Da følte jeg meg bra. Jeg må takke hele laget. De kjørte hardt hele dagen, og gutta gjorde en god jobb i finalen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dette er syvende gang Bennett krysser målstreken først i år. Den første kom i San Juan, mens de seks neste har skjedd på WorldTour-nivå. Med de syv er han mestvinnende i Bora-Hansgrohe. Men til tross for at han tok sin første seier i Dauphiné, skal han ikke til Tour de France. Dit skal Peter Sagan.

– Jeg prøver å få en seier i alle etapperitt jeg er i. Det er ikke lett å holde stabiliteten hele året. I Romandiet for eksempel. Men jeg har gjort det bra, og prøver å holde det gående.

Tagget med: , , , ,

Les også disse