JEVNT: Andreas Leknessund var bare syv sekunder bak Edvald Boasson Hagen i kampen om NM-gullet. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

Boasson Hagen: – Det kommer alltid en tid hvor noen skal ta over

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.06.18 23:06

Del på    

Dimension Data-rytteren tok sitt tiende NM-gull, men merker at yngre krefter utfordrer.

ANDEBU (procycling.no): Det var med knapp margin. Men Edvald Boasson Hagen klarte å ta sitt tiende NM-gull på tempo. Seiersmarginen ned til Andreas Leknessund var på syv sekunder. Til sammenlikning var det 1:07 ned til Andreas Vangstad da Boasson Hagen tok gull i 2017.

Dimension Data-rytteren måtte grave dypt, men gullet smakte godt.

– Det er veldig deilig det. Det var godt å få tatt den. Det var jevn kamp og jeg er glad jeg klarte det. Jeg følte egentlig jeg hadde et bra ritt. Men Andreas var sterk, sier Boasson Hagen til procycling.no i målområdet etter at temposeier nummer ti var i boks.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GIKK DYPT: Edvald Boasson Hagen klarte så vidt å holde Andreas Leknessund bak seg. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

– Den jeg fryktet mest

Leknessund vant med suveren margin på juniorenes tempo i 2017. Han var den som skulle presse tempokongen i 2018.

– Han er sterk og var kanskje den jeg fryktet kunne være sterkest også. Men jeg følte at jeg kjørte bra. Da er det gøy å se at han også kjører bra. Heldigvis klarte jeg å ta han, konkluderer rudsbygdingen.

– Jeg måtte helt klart ta i. Men jeg følte meg ok. Jeg tapte vel en del på et teknisk parti. Jeg hadde ikke kjørt gjennom den biten, kun i bil. Det burde jeg nok ha gjort. Det var vel der jeg tapte mye tid. Men bortsett fra det så føltes kroppen ganske grei, oppsummerer 31-åringen.

Boasson Hagen var selv 20 år gammel da han tok sitt første tempo-gull i 2007. Han ser litt den samme historien nå i 19 år gamle Andreas Leknessund. Boasson hagen håper dog at han kan klare å holde på gullstolen noen år til.

–  Det var litt sånn jeg var da jeg kom. Så kommer det jo alltid en tid hvor noen skal ta over. Men jeg håper at jeg har mange år igjen, beretter 31-åringen.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse