BLODIG: Et kutt over øyet var et tydelig tegn på velten Fuglsang var i inne på de siste to milene. Foto: Jeff Pachoud-Pool/Getty Images

Blodig Fuglsang fullførte etappen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.07.19 17:55

Del på    

Knetrøbbel etter velt for dansken.

(procycling.no): Da det gjensto to mil til målstreken i Brussel kom den første velten i Tour de France 2019. Jakob Fuglsang var rytteren som kom verst fra det.

Med et kutt over høyre øye rant det blod nedover ansiktet til den danske Astana-kapteinen. Også høyre albue og høyre skulder bar tydelige spor etter velten.

Store deler av Astana la seg ned til Fuglsang og trakk ham opp igjen til feltet med ti kilometer igjen. Derfra og inn unngikk dansken trøbbel og trillet i mål som 93. mann uten å tape tid i sammendraget.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

34-åringen var fortsatt blodig og trillet rett til legebilen og ble fraktet til sykehus. Det tok dog ikke lang tid før Astana bekreftet på Twitter at det ikke ble funnet noen bruddskader. Sårene ble sydd sammen og dansken virker dermed å ha unngått de aller verste skadene. Kneet ser ut til å være det som fort kan prege ham mest.

– Jeg har fått et slag på kneet og sydd to sting over øyet, sa Fuglsang til VG etter legesjekken.

Søndag venter en kort lagtempo på 27 kilometer. Men det er en disiplin der kroppen til dansken garantert vil bli presset til det ytterste.

– Det blir en hard dag i morgen, men det gjenstår 20 etapper av rittet.

Astana vil komme med flere oppdateringer senere i kveld.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse