Prøv Procycling Pluss idag

NÆRE: Etter den siste etappen av Ronde de l'Oise var Bjørn Tore Hoem kun ett sekund bak vinneren. Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

Bjørn Tore Hoem ett sekund fra seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.16 16:39

Del på    

Joker Byggtorget nære sammenlagttriumf i fransk etapperitt.

Søndag ble Ronde de l’Oise avsluttet med en 167 kilometer lang etappe. Målgang var i Liancourt, nord i Frankrike. Den siste rittdagen ble preget av vind og vær, og etter mange angrep satt til slutt syv mann alene i tet med én kilometer igjen til mål.

Bjørn Tore Hoem og Adrian Aas Stien var der for Joker Byggtorget mens Carl Fredrik Hagen var eneste Sparebanken Sør-rytter. I spurten ble de alle slått av Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team). Belgieren vant foran nederlandske Cees Bol (Rabobank Development Team) og Dieter Bouvry (Roubaix Lillé) som tok tredjeplassen i mål.

Hoem nære sammenlagtseier
Ledertrøya var ikke med da de syv bruddkameratene spurtet om seieren, men det var Antonio Parrinello (d’Amico-Bottecchia). Italieneren lå ett sekund foran eresfjordingen på andreplass før etappen.

Joker-rytteren måtte derfor enten ta bonussekunder i spurten, eller få en luke til d’Amico-rytteren for å ta sammenlagtseieren på siste etappe. Slik gikk det ikke, da 25-åringen endte på femteplass i spurten. Dermed ble det italiensk sammenlagtseier, med nordmannen ett sekund bak.

– Det var så nære som det kan bli, sa en skuffet Bjørn Tore Hoem til procycling.no, og forteller om en hektisk avslutning på etappen.

– Vi kjørte offensivt og kom oss med i tetgruppa. Uheldigvis så satt Parrinello der og. Jeg prøvde å spurte om bonussekundene, men ble sperret inne og holdt på å velte. Det ble ingen bra spurt på meg.

Før søndagens etappe lå Bjørn Tore Hoem på tredjeplass, bare seks sekunder bak mannen som da ledet rittet, Dries De Bondt (Verandas Willems).

– Det er veldig surt å være så nære. Jeg klarte å klatre en plass, men når det bare et ett sekund som skiller så er det veldig kjipt. Vi dro hit for å vinne sammenlagt, så det var kjedelig.

– Håper på en bra høst
Norgesmesterskapet er neste ritt for 25-åringen, som har hatt en tung vår på sykkelen.

– Jeg håper på en bra høst etter at jeg har slitt litt med formen frem til nå. Etter Tour of Norway så løsnet det litt, selv om jeg brakk ribbeinet der så har det gått bedre siden. Ironisk nok, ler Hoem.

– I dag følte jeg meg rå, så jeg ser virkelig frem til høstsesongen, avslutter han.

Slik gikk det til:
Den siste etappen av Ronde de l’Oise startet i et forrykende tempo. Feltet delte seg først i to, men samlet seg etter 15 kilometer. Da benyttet fire mann muligheten til å stikke av gårde.

Philip Lindau representerte Joker Byggtorget i bruddet, og etter én time med kjøring hadde bruddet tilbakelagt 46.6 kilometer. Etter syv mil hadde kvartetten en ledelse på 2:15.

Halvveis ut i rittet kom sidevinden. Joker satte seg i front av feltet som sprakk i tre grupper. I det påfølgende hardkjøret ble bruddet hentet inn, og til slutt samlet feltet seg igjen. Lindau holdt ut lengst og syklet en periode alene i front.

En ny gruppe angrep med 45 kilometer igjen. Også denne gangen var det fire mann i teten. Bruddet ble kjørt inn og en annen Joker-rytter prøvde seg. Denne gangen var det Edvin Wilson sin tur. Svensken ble kjørt inn, og med 25 kilometer til mål lå to mann alene helt først.

Flere nordmenn kom seg opp til teten. Med seks kilometer igjen satt Bjørn Tore Hoem og Adrian Aas Stien der for Joker mens Carl Fredrik Hagen var med for Sparebanken sør. Cees Bol (Rabobank Development Team), Antonino Parrinello (D’Amico Bottecchia), Dieter Bouvry (Roubaix Métropole Européenne de Lille) og Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team) var resten av rytterne i bruddet.

De syv hadde 25 sekunder å gå på med fem kilometer igjen. Bruddet ledet fortsatt inn på den siste kilometeren. I spurten var Nathan Van Hooydonck raskest.

Tagget med: , , , ,

Les også disse