STORE AMBISJONER: Mikkel Bjerg er fremdeles bare 20 år, men har allerede et skyhøyt nivå på temposykkelen. © Tim De Waele

Bjerg vil gå for timesrekorden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.19 21:58

Del på    

Dansken med fullt fokus på å utvikle tempostyrken.

Tirsdag kom den offisielle beskjeden om at Victor Campenaerts vil prøve seg på Bradley Wiggins timesrekord på bane den 16. eller 17. april.

Om Campenaerts slår Bradley Wiggins 54 526 metere eller ei, vil Bjerg gjøre et forsøk på å ta rekorden i Danmark i juni. Det forteller han til Wielerflits.nl.

Bjerg gjorde i vinter et forsøk på å gå ned i vekt for å utvikle seg til å bli en etapperytter, men forteller til det nederlandske nettstedet at han innså at timesrekorden var det eneste som betydde noe for ham. Derfor vil fjorårets U23-verdensmester på tempo konsentrere seg fullt ut om det.

20-åringen syklet 53 730 meter i Odense i fjor høst og vil også i juni gjøre forsøket i Danmark. I tillegg skriver Wielerflits at han også planlegger et rekordforsøk i oktober, men at det foreløpig ikke er kjent om han vil gjøre det i Danmark eller om han vil gjøre som Campenaerts og gjøre det i høyden.

Tagget med: , , ,

Les også disse