FIKK PROBLEMER: Etter en veldig god åpning, fikk Iver Johan Knotten tekniske problemer. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Teknisk trøbbel ødela for Knotten: – Medaljen var lett innenfor rekkevidde

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.09.19 13:33

Del på    

Mikkel Bjerg sikret seg et unikt hat-trick.

(procycling.no): Iver Johan Knotten var helt oppe på andreplass da alle hadde passert etter 14,2 kilometer, men så startet problemene for nordmannen.

Først måtte han selv fiske kjedet på i en utforbakke, før han like etter fikk et nytt problem som gjorde at han måtte bytte sykkel. Det var en landeveissykkel, hvor setet også var 10-15 centimeter for lavt, fortalte Knotten til TV 2 etter målgang.

– Medaljen var lett innenfor rekkevidde. Jeg hadde masse å kjøre med på slutten, men det hjelper ikke når du må bytte sykkel i 70 kilometer i timen. Da taper du ett minutt bare der, sier Knotten til TV 2.

Knotten fullførte rittet på en landeveissykkel og havnet til slutt på en 18. plass.

Nordmannen skulle nok uansett fått problemer med å slå Mikkel Bjerg. Dansken vant med 26 sekunder og vant dermed tempoen i U23-klassen i VM for tredje år på rad. Amerikanerne Ian Garrison og Brandon McNulty fulgte på de neste plassene, mens Tobias Foss ble beste nordmann på en tolvteplass.

Allerede med seieren i 2018 ble Bjerg den første som har vunnet VM-gull på tempoen i U23-klassen to år på rad, og nå har han altså virkelig tatt sitt tredje gull. Han kan også neste år kjøre i U23-klassen, om han ønsker det.

AVSLUTTET PÅ LANDEVEISSYKKEL: Iver Johan Knotten kjørte i mål på en landeveissykkel. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Regnet skapte store problemer

Et øsende regnvær satte sitt preg på den 30,3 kilometer lange tempoen fra Ripon til Harrogate, hvor danske Morten Hulgaard var første startende.

Med regjerende verdensmester (Mikkel Bjerg) og regjerende europamester (Johan Price-Pejtersen) hadde våre naboer i sør hele fire ryttere på startstreken, hvor alle var reelle medaljekandidater.

Hulgaard var den antatt «svakeste» av de fire, men som første startende fikk han flere minutter i lederstolen før Ian Garrison (USA) virkelig satte standarden og slo dansken med et halvt minutt.

Mens de første 13-14 kilometerne var ganske flate, var det en rekke bakker på de avsluttende 16-17 kilometerne av tempoen. Dermed var det særlig i siste halvdel av rittet det ble store forskjeller, og det var nettopp her Garrison virkelig kjørte bra.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men bak var det fremdeles mange ryttere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, hvor regnet fortsette å flomme ned. Flere steder var det rett og slett oversvømmelse i veibanen, slik at de flere av de siste startende måtte vike langt fra den ideelle linja for å komme seg rundt.

Blant dem som var uheldige var danske Price-Pejtersen, som kjørte rett inn i en stor vanndam og ikke hadde mulighet til å holde seg på sykkelen.

Knotten nummer to ved første passering

Iver Johan Knotten var den første av de to norske deltakerne som startet og 20-åringen startet meget bra. Ved passeringspunktet etter 14,2 kilometer satte han en ny bestetid, med kun tolv ryttere som startet bak ham. Ved det punktet var han da 20 sekunder foran Garrison.

I en utforkjøring like etter fikk Knotten sladd på sykkelen i et parti med humpete vei og mye vann i veibanen. Det førte til at kjedet hoppet av, men til alt hell klarte han selv å få hektet det på igjen mens han trillet utfor og begrenset dermed tidstapet.

Av rytterne som startet etter Knotten var det kun Brandon McNulty (USA), Brent Van Moer (Belgia) og Mikkel Bjerg (Danmark) som passerte blant de ti beste. Av dem var Bjerg den klart beste og han tok en klar ledelse, 24 sekunder foran Knotten. Den andre norske deltakeren, Tobias Foss, var der på 22. plass, 1:11 bak Bjerg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed så det ut til at Knotten var det store norske medaljehåpet, men dessverre tapte han mye tid på slutten og han var tydelig forbanna da han passerte målstreken. Det gjorde han på en landeveissykkel, og dermed var også det åpenbart hvorfor han var så forbanna.

Bjerg hadde ingen tekniske problemer og vant rittet foran amerikanerne Garrison og McNulty.

Tagget med: , , ,

Les også disse