SEIERSKYSSET: Jakob Fulgsang steg opp på toppen av pallen, iført den gule ledertrøya. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Den beste uken jeg har hatt på sykkelen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.06.17 19:35

Del på    

Jakob Fuglsang var målløs etter at han tok karrièrens største seier i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Søndag tok Jakob Fuglsang sin aller største triumf så langt i karrieren. Astana-rytteren krysset målstreken først, ett minutt og 15 sekunder foran Richie Porte (BMC). Dansken tok ti bonussekunder, og vant dermed Critérium du Dauphiné sammenlagt foran australieren.

– Det er fantastisk. Jeg vet ikke, hva jeg skal si. Det er den største seier jeg har i et etapperitt noen sinne. Vi skulle bare ta seieren på en eller andet måte, men det endte i en stor, stor kamp, sier Jakob Fuglsang til dansk TV 2 etter etappen.

Da Richie Porte, Chris Froome og de andre favorittene støtet på hverandre spilte Fuglsang og lagkompis Fabio Aru kortene sine best.

– Det betyr mye at jeg kjørte fra Porte og Froome i dag. Men de to kjørte seg selv i fillebiter i dag fordi de angrep hverandre og kjørte mot hverandre. Fabio og jeg spilte kortene riktig. Alt gikk endelig vår vei, etter mye motgang i første del av sesongen. Dette er den beste uken jeg har hatt på sykkelen, på lang, lang tid, ytret 32-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FOR MICHELE: Over målstreken mintes Jakob Fuglsang sin tidligere lagkamerat, Michele Scarponi. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tenkte på Scarponi

– Min kone er i Luxembourg, og vi venter et barn. Hun skal føde i starten av Touren, så seieren var til henne, beretter Fulgsang, men det var ikke bare sin gravide kone han tenkte på. Etter å ha kysset gifteringen, og holdt hånden på magen, pekte han opp mot himmelen.

Det var en tung vår for Astana-laget som mistet gledessprederen Michele Scarponi på tragisk vis. Italieneren omkom etter en kollisjon på trening mot slutten av april, og søndag kjørte Fulgsang for sin avdøde lagkompis.

– Før start så tenkte jeg at nå skal jeg bare gi gass, for Michele.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FARLIG DUO: Jakob Fuglsang og Fabio Aru har funnet formen før Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Fortsatt delt kapteinrolle

Det har lenge vært planlagt at Jakob Fulgsang skal være Astana sin kaptein i sommerens Tour de France. Men da Fabio Aru meldte pass til Giro d’Italia, førte det til to kapteiner i touren. Fuglsang tror ikke søndagens resultat vil endre det faktum.

– Det er stadig lenge til, men jeg er glad for min form nå. Fabio Aru og jeg blir et godt par i touren. Jeg tror at vi kommer til at dele kapteinrollen. Vi må se. Kanskje er jeg i god form for tidlig. Nå skal jeg ta det rolig fram til touren.

For den italienske co-kapteinen var Critérium du Dauphiné en fin formtest før sommerens franske eventyr. Aru endte på femteplass, 1:37 bak sin danske lagkamerat.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse