DEN NYE STJERNEN: Egan Bernal slo den gamle ledestjernen i colombiansk sykkelsport, Nairo Quintana, i Paris-Nice. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Bernal vant Paris-Nice etter dristig Quintana-angrep

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.19 16:49

Del på    

Team Sky forsvarte seg mot Movistar-armadaen.

(procycling.no): Movistar-kaptein Nairo Quintana forsøkte, men colombianeren klarte ikke å ta sammenlagtledelsen fra Egan Bernal (Team Sky) på siste etappe av Paris-Nice.

Det var opp Côte de Peille, søndagens hardeste stigning, at Quintana angrep. Han kjørte seg opp til lagkompisene i bruddet, og tempoet ble skrudd opp.

I hovedfeltet satt et samlet Team Sky og forsøkte å kontrollere avstanden. En periode var Quintana, som var 46 sekunder bak for start, virtuell leder av rittet. Men inn mot Nice gikk luften ut av Movistar-ballongen.

Team Sky slukket brannen, og Egan Bernal tok sin største seier i et etapperitt noen sinne.

Etappen ble vunnet av Ion Izagirre (Astana) som angrep opp den siste bakken, kjørte strålende i utforkjøringen, og suste først over mål i Nice.

Slik gikk det til:

Den klassiske og korte avslutningen av Paris-Nice åpnet med et lite brudd bestående av Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Amael Moinard (Arkea-Samsic) og Niccolo Bonifazio (Direct Energie).

De fikk dog bare en liten ledelse før et større brudd gikk av gårde. Hele 37 mann satt plutselig i første gruppe.

Ilnur Zakarin var bestemann i sammendraget i front, med 2:52 opp til Bernal. Ledelsen ble dermed aldri spesielt stor.

Trentin angrep, og ble fulgt av Tejay Van Garderen (EF Education First) og Julien El Fares (Delko Marseille).

Feltet sprekker – Nairo angriper

Opp Col de Calaison sprakk feltet opp, og en gruppe med omlag 20 eliteryttere satt i første del.

Over fjellet var Trentin først, foran de to forfølgerne. 1:30 var det ned til feltet.

På veien opp dagens hardeste bakke, Côte de Peille, støtet Nairo Quintana. Colombianeren kjørte seg raskt opp til restene av bruddet, der Movistar hadde både Winner Anacona og Marc Soler som hjelpere.

Nærmere toppen var bar Van Garderen igjen i front, men amerikaneren ble kjørt inn like før klatrepoengene ble delt ut. Etter bakken var det 50 sekunder fra Quintana ned til Bernal sin gruppe.

På en innlagt spurt med 41 kilometer igjen tok Quintana tre bonussekunder, men Team Sky virket å ha kontroll med kun 40 sekunder fram til teten.

Team Sky under press

Movistar skrudde opp tempoet, og med 25 kilometer igjen var det over minuttet ned til Bernal-gruppa og favør Nairo Quintana som var 46 sekunder bak før etappen.

I den påfølgende utforkjøringen inn mot etappens siste stigning økte Team Sky tempoet.

34 sekunder var det fram til Quintana-gruppa med 14 kilometer til målstreken.

Col de Quatre Chemins ble siste utfordring i Paris-Nice. Ion Izagirre (Astana) angrep i stigningen, og brukte utforferdighetene sine inn mot Nice.

Team Sky nærmet seg Quintana, og hadde brukbar kontroll på sammenlagtseieren ned mot Middelhavet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse