Prøv Procycling Pluss idag

SAMMEN: Geraint Thomas og Egan Bernal får begge sjansen i årets Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bernal og Thomas likestilte kapteiner i Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.06.19 16:27

Del på    

– Gir større sjanse for suksess, mener Brailsford om tilnærmingen.

Det britiske laget kunngjorde sine åtte ryttere til Tour de France fredag ettermiddag. Etter krasjen til Chris Froome i Critérium du Dauphiné, skal Egan Bernal og fjorårsvinner Geraint Thomas lede laget i årets Tour de France.

– Etter suksessen i fjor, har vi bestemt å komme til rittet med to kapteiner. Geraint og Egan er begge i strålende form. De stoler på hverandre og vi tror at denne tilnærmingen vil passe oss best som et lag, da den gir mer fleksibilitet og en større sjanse for suksess, sier lagsjef Dave Brailsford i en pressemelding

De øvrige seks rytterne på laget er Dylan van Baarle, Gianni Moscon, Michal Kwiatkowski, Wout Poels, Luke Rowe og Jonathan Castroviejo.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Thomas melder seg klar etter velten

Bernal og Thomas kjørte sammen i Tour de Suisse, men styrkeforholdet mellom de to er litt i det uvisse, etter at Thomas krasjet ut før fjelletappene. Bernal gikk så hen og vant rittet sammenlagt.

– Det er ingen hemmelighet at oppkjøringen min har blitt påvirket av velten i Tour de Suisse, men jeg har gjort unna en god treningsbolk og jeg føler meg klar, sier Thomas. 

Les også: Sjekk ut lagoppstillingene til årets Tour de France her!

– Gjennom diskusjoner med laget, tror vi det er best å gå inn i rittet med delt lederskap, ettersom det gir oss flere muligheter. Egan og jeg vil jobbe hardt for hverandre og for laget over tre uker, sier Thomas.

GODT SAMARBEID: Egan Bernal var en meget viktig hjelper for Geraint Thomas i fjorårets Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bernal: – Lærte mye av fjorårets ritt

Team Ineos har, under navnet Team Sky, vunnet Tour de France seks av syv ganger siden 2012 med tre ulike ryttere. Bradley Wiggins vant i 2012, mens Chris Froome har fire seirer fra 2013 og 2015-2017. I fjor var det altså Thomas som vant. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da debuterte Bernal i rittet, og gjorde så med bravur. Som hjelperytter ble han nummer 15 sammenlagt. Opprinnelig var planen at han skulle få kjøre Giro d’Italia som kaptein, men etter å ha brukket kragebeinet på trening i forkant av rittet måtte han stå over. Nå får altså 22-åringen istedenfor en mulighet for å kjøre om seieren i Tour de France.

– Jeg har lært mye av fjorårets erfaring. Som en sykkelrytter, uansett hva du måtte tenke om touren fra utsiden, så vet du ikke hvordan det er før du har kjørt den. Nå vet jeg hva jeg kan forvente. Jeg kan være mer avslappet med tanke på hva som skal skje og fokusere i større grad på syklingen. Det viktigste for min utvikling er å nyte syklingen de neste tre ukene, gi mitt beste og være fornøyd med prestasjonene mine. Jeg ser frem til å dele lederansvaret med «G» og å gjøre alt at vi kan sammen for å vinne Tour de France for første gang som Team Ineos, sier Bernal.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse