I GODT DRIV: Egan Bernal foran Primoz Roglic i Tour de Romandie. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Bernal stadig nærmere tour-debut

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.06.18 19:55

Del på    

Stortalentet bekrefter selv at han er blant de aktuelle rytterne.

Kun 21 år, men Egan Bernal har virkelig vist seg som, ikke bare en kommende, en stjerne denne sesongen. Seier i Tour of California og andreplassen i Tour de Romandie er bare noen av resultatene han kan se tilbake – resultater som har gjort at han for øyeblikket er på en tiendeplass på årets WorldTour-ranking.

Etter sammenlagtseieren i California kom de første rapportene om at Team Sky vurderte å sende colombianeren til årets Tour de France, og nå bekrefter også unggutten at han er blant rytterne som er aktuelle for en plass på laget som skal hjelpe Chris Froome til sin femte Tour de France-seier.

– Det er enda ikke sikkert at jeg kommer til å kjøre touren, men jeg er i bruttotroppen, sier Bernal til El Espectcador ifølge Velonews.com.

For Team Sky er det Chris Froome som er den store kapteinen, med Geraint Thomas, Gianni Moscon og Michal Kwiatkowski som ryttere som virker ganske sikre på laget.

Så kommer i tillegg ryttere som Luke Rowe, Dylan van Baarle, Christian Knees, Wout Poels, Sergio Henao og andre, i det som skal bli et lag på åtte ryttere.

– Hvis jeg drar til touren, så vil jeg kjøre for lagets mål: Å hjelpe Chris Froome til hans femte seier. Jeg ville kjørt meg helt tom for ham. Det ville vært spesielt om jeg i ettertid kan si at jeg var med og hjalp Froome til seier, sier Bernal.

Tagget med: , , ,

Les også disse