FIKK DET TØFT: Geraint Thomas tapte 36 sekunder til etappevinner Thibaut Pinot. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Bernal: – De sa at jeg ikke skulle vente på Thomas

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.07.19 20:06

Del på    

Fjorårsvinneren hadde en dårlig dag på den første store fjelltesten.

(procycling.no): Fjorårsvinner Geraint Thomas og Egan Bernal kom inn i årets Tour de France som likestilte kapteiner. Etter at Thomas hadde skaffet seg 1:26 ned til lagkameraten før lørdagens etappe til Col du Tourmalet, var spørsmålet om de fremdeles var likestilte i praksis.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da Emanuel Buchmann angrep med rett over én kilometer igjen, var også beskjeden klar til Bernal:

– Som et lag, Geraint Thomas tapte en del tid og det er ikke bra. Jeg var tilgjengelig for å hjelpe ham, men gjennom radioen sa de til meg at jeg ikke skulle vente på ham. Vi har alle dårlige dager i Tour de France, gårsdagen var min, sier Bernal ifølge rittets hjemmeside.

Bernal: – Blir jeg spurt om å hjelpe, så vil jeg gjøre det

Selv følte Bernal seg bra og kom inn på femteplass, åtte sekunder bak etappevinner Thibaut Pinot. Dermed rykket han opp én plass til fjerdeplass sammenlagt og tok tilbake ungdomstrøya fra Enric Mas.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Geraint Thomas trillet over målstreken 36 sekunder bak. Han beholder dermed andreplassen, men har fått de øvrige konkurrentene tettere på seg og har 2:02 opp til sammenlagtleder Julian Alaphilippe.

– Jeg vet ikke om vi kan vinne Tour de France. Jeg vet at den regjerende mesteren er min lagkamerat. Jeg vil ikke gå mot instruksene fra laget. Blir jeg spurt om å hjelpe, så vil jeg gjøre det. Får jeg frihet, så vil jeg prøve å gjøre det beste ut av det, sier Bernal.

Thomas tok sin egen fart for å begrense tidstapet

Fjorårsvinner Geraint Thomas følte seg dårlig fra start på etappen.

– Jeg følte meg bare ganske svak. På slutten visste jeg at jeg måtte ta min egen fart. Jeg prøvde egentlig ikke å følge da de akselererte. Jeg følte det var bedre å holde mitt eget tempo og begrense tidstapet på den måten, istedenfor å holde følge og få det i det bratteste partiet. Kanskje skulle jeg forsøkt, men det var bare én av de dagene, sier Thomas til Eurosport etter målgang.

– Vi får se i løpet av de neste dagene (om det er et fysisk problem). Som jeg sa, fra start følte jeg meg ikke veldig bra. Jeg håpte at det skulle bli bedre i løpet av dagen og på den siste klatringen var det åpenbart bare et spørsmål om å henge med så lenge som mulig, sier Thomas, håpende om at han har en bedre dag på søndagens fjelletappe.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse