TREDJE YNGSTE: Egan Bernal skrev seg inn i historiebøkene som den første kolombianske vinneren av Tour de France og den tredje yngste vinneren noen gang. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images)

Bernal: – Ofrer meg ikke for Froome eller Thomas i Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.05.20 12:07

Del på    

Den regjerende Tour-mesteren sier taktikken må avgjøres på veien.

(procycling.no): Med hele seks Tour de France-titler i laget vil Team Ineos trolig mønstre et formidabelt mannskap hvis rittet rulles i gang etter planen 29.august. Det britiske stjernelaget planlegger en ny Tour med både 2019-vinner Egan Bernal, 2018-vinner Geraint Thomas og den firdobbelte mesteren Chris Froome til start.

Ifølge den regjerende mesteren, Bernal, kan lagets inngrodde identitet som britiske medføre en tilbøyelighet for å favorisere de to andre kapteinene i årets Tour. Den unge Grand Tour-vinneren stoler imidlertid på at den sterkeste ute på veien vil kunne kreve lederrollen.

– Jeg har full forståelse for lagets situasjon. For de er det sikkert interessant å vinne et femte Tour de France med Chris, eller nummer to med Geraint Thomas. Dette er tross alt to britiske ryttere og laget er britisk, derfor er det viktig for dem, sier Bernal til spansk Eurosport.

– Så har jeg forståelse for Geraint Thomas også, som sikkert ønsker å vinne sin andre Tour. I de siste utgavene har han blitt nummer én og to, derfor må man ta hensyn til han også. Så har du Chris Froome, som vil vinne sin femte Tour. Gitt alt som har skjedd med ham, vil det være den beste måten å komme tilbake på, uten tvil.

– Men jeg må også regnes med. Jeg er ung, har allerede vunnet Tour de France og kommer ikke til å kaste bort muligheten til å vinne enda ett Tour de France, det er iallfall helt sikkert. At jeg skal ofre mine sjanser når jeg er på mitt beste… Det tror jeg ikke kommer til å skje, ingen ville gjort det, tror jeg.

Kapteinsrollen

34 år gamle Froome har det siste snaue året trent seg opp etter de alvorlige bruddskadene han pådro seg i en velt i forbindelse med Critérium du Dauphiné sist sommer. Thomas, 33-åringen som omsider har etablert seg som en stabil Grand Tour-kaptein, har de to siste sesongene blitt nummer to og én i touren.

PARIS: Thomas, Bernal og Steven Kruijswijk på podiet i Paris sist sommer. FOTO: Stephan Mantey-Pool/Getty Images

I en situasjon uten ritt og med en kortvarig oppkjøring til selve Tour-starten 29. august, ser Bernal mange usikkerhetsmomenter rundt formen til rytterne. Colombianeren advarer derfor mot å utrope én kaptein før rittet begynner, og tror rytternes sanne form fort vil vise seg i løpet av de første etappene.

– Jeg tror vi må vente å se an hvilken form den enkelte rytter ankommer Touren. Vi har ikke konkurrert, så vi vet ikke hvordan det blir. For min egen del, har jeg slått meg til ro med det laget kommer til å gjøre; se an den enkelte rytter og hierarkiet sette seg ute på veien, sier Bernal.

– Etter de første etappene ser vi fort hvilken form Froome har, Thomas har og jeg har – og litt etter litt blir bilde en del klarere for alle. Slik situasjonen er nå, selv som den regjerende Tour-mesteren, kan jeg ikke bare si til resten av laget at jeg skal være kaptein.

– For øyeblikket holder jeg hodet kaldt, fokuserer på treningen og prøver å gjøre tingene mine best mulig for å komme til Tour de France hvor tingene vil falle på plass.

Tagget med: , , ,

Les også disse