PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen vant sølv bak Philippe Gilbert på fellesstarten i 2012-VM .  AFP PHOTO / FRANCK FIFE

PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen vant sølv bak Philippe Gilbert på fellesstarten i 2012-VM. Om tre år kan han gå helt til topps hjemme i Norge. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

UCI: – Bergen hadde den klart beste søknaden

Even Emberland
Tips meg

Publisert 25.09.14 13:30

Del på    

Sykkel-VM til Norge i 2017.

PONDERRADA/BERGEN: President Brian Cookson i det internasjonale sykkelforbundet UCI har offentliggjort at Bergen blir vertskap for sykkel-VM i 2017.

Han legger ikke skjul på at Bergen leverte den klart beste søknaden blant de fire kandidatene.

– Som i alle internasjonale forbund, ser vi også etter vertsbyer med penger og ressurser til å gjøre en god jobb med mesterskapet. Vi ser etter et sted der sykling står sterkt, har potensial for vekst og kan gi sykkel-VM et godt ettermæle, sier Cookson til procycling.no.

– Men mest av alt ser vi etter kandidat som kan være vertskap for et glimrende arrangement for både for ryttere, fans og lagene som jobber rundt rytterne.

– Vi er veldig fornøyd med at Bergen har levert en så sterk søknad, og vi vet de kommer til å levere det de har lovet. Bergen hadde den klart beste søknaden, konstaterer UCI-presidenten overfor procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKÅL: Erik Kubon Halvorsen og Harald Tiedemann Hansen skålet for VM i Norge om tre år. Foto: Even Emberland.

SKÅL: Erik Kubon Halvorsen og Harald Tiedemann Hansen skålet for VM i Norge om tre år. Foto: Even Emberland.

 

– Et vidunderlig løft
Den norske delegasjonen i Ponferrada kunne slippe jubelen løs da Cookson litt over klokka 13 kom med beskjeden.

– Så utrolig gøy! Dette gleder vi oss til. Jeg var ikke trygg på at vi skulle vinne dette. Det var så mange andre gode kandidater, sier prosjektleder for VM-søknaden, Erik Kubon Halvorsen, til procycling.no.

– Da vi hadde VM i 1993, og tenker på hvordan interessen er nå, så har interessen for sykkel i Norge utviklet seg enormt. Den er fullstendig annerledes. Dette blir et nytt vidunderlig løft for norsk sykkelsport, tror president Harald Tiedemann Hansen i Norges Cyckleforbund.

Også hjemme i Bergen er man i ekstase.

– Utrolig kjekt. Dette skal bli det beste arrangementet vi noen gang har arrangert. Fantastisk! utbrøt byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.

– Dette er takket være dem som var med på å arrangere NM i 2008. Et idrettsarrangment som dette er ikke mulig i Norge bortsett fra på sykkel. Nå skal vi lage folkefest i Bergen, konstaterer initiativtaker Steinar Remme overfor procycling.no.

Mens Bergen var Norges kandidat til mesterskapet, var Innsbruck (Østerrike), Bogotá (Colombia) og Melbourne (Australia) de øvrige søkerbyene.

Favoritten vant
Onsdag utpekte sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen Norge som favoritt til å få tildelt mesterskapet.

I forkant av utdelingen talte mye for et VM i Europa, ettersom USA er arrangør i 2015 og Qatar fikk 2016-mesterskapet. Australia var VM-vert senest i 2010 da Thor Hushovd vant gull på fellesstarten i Geelong.

Prosessen med å velge ut en arrangørby for 2017-mesterskapet er blitt utsatt flere ganger. Avgjørelsen skulle opprinnelig tas under VM i Firenze for et år siden.

Bergens søknad var ikke klar den gangen, men 13. desember bekreftet Kulturdepartementet at prosjektet ville få statstøtte på 40 millioner kroner. Dermed kunne Bergen kommune og sykkelforbundet offisielt levere søknaden.

Etter enda en utsettelse meldte flere andre søkerland seg på i kampen om å få mesterskapet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse