BLODIG OG FORSLÅTT: Det er fremdeles usikkert om Tiesj Benoot kan fortsette Tour de France etter en brutal velt 5 kilometer unna mål under tirsdagens etappe. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

BLODIG OG FORSLÅTT: Det er fremdeles usikkert om Tiesj Benoot kan fortsette Tour de France etter en brutal velt 5 kilometer unna mål under tirsdagens etappe. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Benoot hardt kvestet etter blodig Tour de France-velt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.07.18 09:17

Del på    

Nå reiser 24-åringen hjem.

(procycling.no): Tiesj Benoot er ferdigsyklet i årets Tour de France, etter at han gikk ned i en kraftig velt fem kilometer unna målgang i Sarzeau, under tirsdagens høydramatiske etappe.

Det var nervøst i hovedfeltet på grunn av en innsnevring én kilometer unna, da Benoot, hans lagkamerat Thomas Marczynski, Axel Domont (Ag2r), Rigoberto Uran (EF Education First), Ilnur Zakarin, Pavel Kochetkov, Robert Kiserlovski og Ian Boswell (alle Katusha-Alpecin) alle var involvert eller gikk ned i velten.

Domont, en viktig mann for Romain Bardet, fikk konstatert at det høyre kragebeinet hadde røket. Dermed bar det rett inn i en ventende ambulanse for 27-åringen.

Blodig og forslått

Benoot klarte så vidt å stable seg på beina igjen. Men skadeomfanget var relativt omfattende:

Høyre skulder var slått ut av ledd (andregrads), støtskader på ribbein, høyre skulderblad og venstre armledd, skrubbsår på hofte, rygge, armer og bein. Kutt over høyre øyenbryn og i bakhodet.

Mens hovedfeltet syklet ufortrødent videre og Feranando Gaviria vant en tett duell mot André Greipel og Peter Sagan, skulle det ta over ti minutter før Benoot var i stand til å komme seg over målstreken.

Han ble avbildet med blodig hjelm og ansikt, på grunn av kuttet over øyenbrynet og i bakhodet.

Etapper som passer perfekt venter

Benoot ble tatt hånd om legepersonell, og Lotto-Soudal skrev i en pressemelding i går at det var usikkert om 24-åringen fra Gent kan fortsette rittet. Onsdag kom kontrameldingen om at belgieren reiser hjem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK HJELP PÅ STEDET: Lotto-Soudal vet fremdeles ikke om deres svært talentfulle 24-åringen er i stand til å starte onsdagens etappe. De neste dagene hadde passet perfekt til egenskapene Tiesj Benoot har. (FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

Det er fortærende for vinneren av årets Strade Bianche, ettersom etappeprofilene nå peker oppover foran etappe fem med målgang i Quimper, og torsdagens avslutning med to turer opp Mûr de Bretagne.

Benoot ville også ha vært en mann å se opp for under brosteinsetappen mot Roubaix, men det er selvsagt sjanseløs hvis han ikke klarer å holde i styret på vei over det ubarmhjertige underlaget.

Nordmann tok også telling

Den medisinske protokollen til arrangøren forteller at flere ryttere havnet i trøbbel under den hektiske avslutningen. Den første velten inkluderte blant annet Amund Grøndahl Jansen som landet hardt på ryggen, men for øvrig kjente seg grei etterpå:

Les også: Grøndahl Jansen: – Så ikke veldig lyst på det

– Man tenker jo en liten stund at når det meste gjør vondt, så er det ikke bra. Men det gikk bedre etter hvert. Da jeg kom meg opp på sykkelen så var jeg litt usikker i starten, men det kom seg.

Øvrige skader:

Robert Gesink støtskade på venstre kne

Marcus Burghardt skrubbsår på venstre kne og albue

Thomas Degand støtskade på høyre kne

Steven Kruiswijk skrubbsår på albuene

Tony Martin kutt på venstre arm

Fabien Grellier skrubbsår på høyre kne

Kévin Ledanois kutt i leppa

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse