FORLATER BORA: Sam Bennett skal ikke kjøre for Bora-Hansgrohe neste år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bennett og Bora skiller lag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.11.19 10:09

Del på    

Dermed ligger veien åpen for en overgang til Deceuninck-Quick-Step.

(procycling.no): En langvarig floke er omsider løst. Torsdag ettermiddag kom det en pressemelding fra Bora-Hansgrohe, hvor de opplyste om at de hadde akseptert Sam Bennetts ønske om å forlate laget.

Det har i flere måneder vært en sak på bakrommet, etter at Bennett, ut ifra rapportene, enten signerte på et tilbudsbrev eller ga et muntlig ja til en forlengelse av kontrakten i vår.

Samtidig ble det klart under Tour de France at Bennett var sterkt ønsket av Patrick Lefevere som erstatter for Elia Viviani i Deceuninck-Quick-Step. Viviani skal kjøre for Cofidis neste sesong. 

Saken kom etter hvert opp for UCIs voldgiftspanel, som ifølge Het Nieuwsblad tok Bora-Hansgrohes side i saken. Dermed kunne Bennett kun forlate laget om Bora selv ga slipp på ham, noe de nå har gjort.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bennett har kjørt for Bora i seks sesonger, og hadde i år sin beste sesong med hele 13 seirer, hvorav elleve på WorldTour-nivå. I Bora-Hansgrohe har mulighetene hans blitt relativt begrenset, ettersom både Peter Sagan og tyskeren Pascal Ackermann tilsynelatende har vært høyere oppe i hierarkiet i det tyske laget.

Den 29 år gamle iren kom til laget da det het Team NetApp-Endura og var et prokontinentallag tilbake i 2014.

Bennett hadde da gjort seg bemerket med å vinne den femte etappen i Tour of Britain året før, noe som var hans første proffseier. I Bora har han tatt ytterligere 41 proffseirer, hvorav tre i Giro d’Italia i fjor og to i årets Vuelta a España. Han fikk sjansen i Tour de France i 2015 og 2016 (årene før Peter Sagans overgang), men har foreløpig ikke vunnet en etappe i touren. Det vil han sannsynligvis kunne få sjansen til i sitt nye lag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse