MISTET LIVET: Niels De Vriendt døde av hjertestans på lørdag. Han ble bare 20 år gammel. Foto: VDM Van Durme-Michiels Trawobo

Belgisk talent døde av hjertestans

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.07.20 14:36

Del på    

Niels De Vriendt ble bare 20 år gammel.

(procycling.no): Lørdag 4. juli skulle være en gledens dag for belgisk sykkelsport.

Det lille lokale treningsrittet Wortegem-Petegem var det første rittet i det sykkelgale landet siden Covid-19-restriksjonene låste all aktiv sykling i landet.

Moren til Tim Merlier, den belgiske mesteren som sykler for Alpecin-Fenix, var damen som dro i gang rittet. Selveste Sep Vanmarcke (EF Pro Cycling) var blant rytterne som hadde funnet veien til start.

Men dagen ble en tragedie for det lille landet. Underveis i rittet stoppet hjertet til Niels De Vriendt å slå. Livet til syklisten som var en del av det lille VDM-Trawobo Cycling Team sto ikke til å redde.

– VDM-Trawobo Cycling Team er i dyp sorg og hardt rammet av dødsfallet til vår lovende rytter Niels De Vriendt. Han mistet livet i Wortegem-Petegem på grunn av hjertesvikt. Nødetatene gjorde alt de kunne for å redde Niels. Hele VDM-familien sender gode tanker til familien, ryttere og Niels sine mange venner. Hvil i fred, Niels. Vi kommer til å savne deg, lyder minnesordene fra lagets Facebook-side.

Ifølge vitner var det ingen ryttere like ved De Vriendt da han falt av sykkelen.

Rytterne som tråkket side om side med De Vriendt er preget av hendelsen.

– Det setter ting i perspektiv. Alle blir dratt ned til jorden igjen. Vi er ikke syklister nå, vi er bare medmennesker. Det er så trist, sier Sep Vanmarcke til Sporza.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse