SPURTKONGE: Elia Viviani skal være på vei bort fra Deceuninck-QuickStep. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Belgisk avis: – Viviani forlater QuickStep

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.06.19 09:25

Del på    

Fransk prokontinentallag ruster opp mot WorldTour i 2020.

(procycling.no): Ifølge den belgiske Het Laatste Nieuws er Elia Viviani på vei bort fra Deceuninck-QuickStep.

Den italienske mesteren skal nærme seg en overgang til Cofidis. Under Sveits rundt skal Viviani ha gitt utrykk for at han kanskje ville vente til etter Tour de France med å signere, men ifølge den belgiske avisen er det nå ventet at overgangen til 30-åringen vil være i boks allerede før starten i Brussel 6. juli.

Det franske prokontinentallaget skal også ha vært interessert i Philippe Gilbert, men ønsket bare å gi han en kontrakt på ett år. Det harmonerte ikke med ønskene til den tidligere verdensmesteren. Om Viviani skulle forsvinne har Patrick Lefevere sitt lag fremdeles raske, og yngre, ryttere som Fabio Jakobsen og Alvaro Hodeg på kontrakt i 2020.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Elia Viviani har de siste årene etablert seg som en av verdens aller beste spurtere. I 2018 var han kanskje den aller beste med fire etappeseirer i Giro d’Italia og tre i Vuelta a España. I tillegg vant han Dubai Tour sammenlagt, samt to etapper, Driedaagse De Panne, tre etapper i Adriatica Ionica Race, det italienske mesterskapet og Cyclassics Hamburg.

Så langt i 2019 har det blitt seks seirer på Viviani, der de to siste kom i Sveits rundt. I juli vil han jakte sin første etappeseier i Tour de France.

Cofidis annonserte i januar at de fram mot 2020 tar sikte på et steg opp til WorldTour-nivå etter at de i 2018 hadde en strålende sesong med 21 seirer.

Guillaume Martin, som sykler for Wanty Gobert, skal også være en del av opprustningen til Cofidis. Den 26 år gamle klatreren er på utgående kontrakt i det belgiske prokontinentallaget. Han har tidligere ytret at han kun vil forlate laget om han får et WorldTour-tilbud som er mer lukrativt enn det han har.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse