BLIR PROFF: Tobias Foss (til venstre) har signert for Jumbo-Visma fra 2020. Foto: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Bekreftet: Foss til Jumbo-Visma

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.07.19 11:14

Del på    

Blir lagkamerat med Grøndahl Jansen.

(procycling.no): Det nederlandske laget Jumbo-Visma bekrefter signeringen av Tobias Foss. Som procycling.no meldte forrige uke har 22-åringen og WorldTour-laget blitt enige om en to års avtale.

Foss går over i proffenes rekker etter en sesong med Joker Fuel of Norway og to sesonger med Uno-X Norwegian Development Team. Han blir dermed lagkamerat med nylig kronet norgesmester Amund Grøndahl Jansen fra og med neste år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget. For meg som rytter er Jumbo-Visma det perfekte laget til å utvikle meg videre, sier Foss – som i vinter var med på en av lagets treningssamlinger.

– Av alle WorldTour-lagene har dette laget den beste talentutviklingen, legger Uno-X-rytteren til.

Foss er en merittert temposyklist med gode klatreegenskaper. Rytteren fra Vingrom utenfor Lillehammer kan vise til to topp ti plasseringer i Tour de l’Avenir, det såkalte ungdommens Tour de France, og demonstrerte denne sesongen sin lovende allsidighet med å bokføre seg med toppresultater i både Gent Wevelgem U23 og Liege-Bastogne-Liege U23. Dermed fikk stortalentet bekreftelsen han trengte etter en 2018-sesong der han slet med motivasjonen.

– Min ambisjon for de kommende årene blir å hjelpe laget og kapteinene til å få gode resultater, og at jeg selv skal vokse og ta steg både som person og rytter. Jeg kjenner til måten Jumbo-Visma jobber og føler meg privilegert og glad for å bli en del av laget.

En god allrounder

Sportsdirektør i Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, sier at laget har fulgt nordmannen over tid. I løpet av speidingsprosessen oppdaget de ikke bare en ytterst talentfull rytter, men også en ærgjerrig U23-rytter som takler motgang.

– Vi har speidet Tobias utførlig. Han deltatt på treningsleir med oss to ganger, sier Zeeman.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Etter dette har vi holdt kontakten, selv om han har gått gjennom en tøff periode som rytter. Han er vist at han kan takle motgang, sier den nederlandske sportsdirektøren – som legger til at laget anser Foss som en allround forsterkning som hevder seg godt i både bakker og på tempo.

Foss blir dermed den andre Uno-X-rytteren på kort tid til å skrive proffkontrakt. Nylig signerte tromsøværingen Andreas Leknessund en avtale som binder han til WorldTour-laget Team Sunweb fra 2021-sesongen. Begge talentene er dermed klar til å forlate Uno-X Norwegian Development Team som etter planen skal søke om proff-lisens og opprykk til prokontinentalnivå fra og med neste sesong.

Tagget med: , ,

Les også disse