Prøv Procycling Pluss idag

TUNGT SLAG: Det kan være at Mathias Norsgaard er av sykkelen i seks måneder etter møte med en spansk bilist og hans kjøretøy under treningstur i Girona. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Beinbrudd etter ulykke: – Det verste som kunne skje

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.12.19 10:31

Del på    

Dansk unggutt kolliderte med bil på trening i Girona.

(procycling.no): For 10 dager siden skrev Mathias Norsgaard under proffkontrakten med spanske Movistar. Det er bare én uke igjen til han skulle ha sluttet seg til lagets treningsleir.

Det blir det ikke noe av nå. For 22-åringen er lagt inn på sykehus i Spania etter torsdagens treningstur.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg kjørte inn i panseret på en bil som skulle svinge inn på en parkeringsplass. Den unge mannen som satt bak rattet, så meg ikke komme. Deretter ble jeg kastet inn i en lyktestolpe med skinnleggen først. Det ble konstatert brudd på to forskjellige steder, sier en ulykkelig Norsgaard til danske bt.dk.

Nordmenn også rammet av uhell

Det bor veldig mange syklister i området, blant annet nordmennene Kristoffer Halvorsen og Amund Grøndahl Jansen. Norsgaard leier en leilighet sammen med landsmannen Mikkel Bjerg.

Dessverre er ulykker som involverer biler langs treningsveiene ikke uvanlige. Under sesongoppkjøringen i fjor pådro Grøndahl Jansen seg brudd i håndleddet, mens også Herman Dahl (under treningstur med Halvorsen) opplevde å bli påkjørt av en bil på spansk jord i februar.

Les også: Italienske proffer stiller seg bak opprop om trafikksikkerhet

Norsgaard syklet for Riwal Readynez og var naturlig nok gira på å komme godt i gang som neoproff hos Movistar. Derfor tar han også torsdagens ulykke tungt.

– Det er veldig deprimerende. Jeg har egentlig ikke lyst til å få besøk av noen her nede. Det ser mørkt ut, akkurat nå, forteller han.

Kan være ute i seks måneder

Spanske leger har fortalt ham at det vil ta tid å få bruddene til å gro. I verste fall vil skade holde ham av sykkelen de neste seks månedene.

– Det er det verste som kunne ha skjedd. Jeg skulle ha vært på treningsleir med Movistar fra neste uke. Akkurat nå føles det ikke ut som jeg har kreftene til å kjempe meg tilbake. Jeg har forstått at det kan ta omtrent et halvt år å komme tilbake. Det føles uoverskuelig, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse