Prøv Procycling Pluss idag

TUNGT SLAG: Det kan være at Mathias Norsgaard er av sykkelen i seks måneder etter møte med en spansk bilist og hans kjøretøy under treningstur i Girona. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Dansk «kjempe» til Movistar

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.11.19 12:43

Del på    

Mathias Norsgaard tilhører verdenseliten på tempo.

(procycling.no): Danske medier har rapporter om overgangen i et par måneder allerede, og tirsdag ble det endelig offisielt at Mathias Norsgaard er klar for spanske Movistar.

22-åringen er ifølge Wikipedia nøyaktig to meter høy! Han tar med seg enorm tempostyrke til det spanske laget, på tross av sin unge alder.

Som Riwal Readynez-rytter ga han seg i kast med timesrekorden i høst. Han endte opp med 52 061 meter på velodromen i Odense. Martin Toft har fremdeles den danske rekorden med 53 975 meter, mens Victor Campenaerts har verdensrekorden på 55 089, satt i høyden i Mexico tidligere i år.

Norsgaard følger nå Alexander Kamp og Andreas Stokbro (vinner av U23-Flandern) ut til WorldTouren fra det danske prokontilaget:

– Det er svært spennende. Jeg er jo ikke helt sikker på hva slags verden som nå åpner seg, siden jeg ikke har noen referanse for hvordan livet fortoner seg på det aller høyeste nivået, og i tillegg et spansk lag. Det kan vippe begge veier, men det er en utfordring jeg ser fram imot, sier Norsgaard i en pressemelding fra Riwal Readynez.

– Kan ikke et ord spansk

Unggutten er allerede installert i spanske Girona der han bor og trener, men han innrømmer gjerne at språkferdighetene hans kunne ha vært enda bedre:

– Jeg snakker ikke et ord spansk. Jeg bor der nede, men du er sjelden hjemme som proffsyklist. De jeg trener mest med der nede snakker enten dansk eller engelsk, men jeg ønsker å lære meg språket. Det vil og vise for mitt nye lag at jeg ønsker å bli en integrert del av det, sier Norsgaard.

Dansken hadde en tøff start på årets sesong, men viste fram sin klasse utover høsten. På åpningsdagen av Tour de l’Avenir var han med i et tomannsbrudd, og endte opp med å kjøre solo de siste tre milene inn til seier.

Les også: – Vi kunne hatt 10 nordmenn på laget

Under temporittet Hafjell TT, som var siste test for norske og danske temporyttere foran VM i Yorkshire, ble Norsgaard femtemann. Han var bak suveren Mikkel Bjerg, Johan Price, Rasmus Quaade og Tobias Foss.

Under U23-VM i Yorkshire, under håpløse forhold, ble han til slutt fjerdemann. Igjen slått av suverene Bjerg, i tillegg til Ian Garrison og Brandon McNulty.

Norsgaard vant også Duo Norman sammen med Quaade, og ble kun slått av Japser De Plus under U23-utgaven av Chrono des Nations.

Schultz sistemann inn

Movistar-overgangen åpner en siste plass i 2020-stallen til Riwal-laget.

Teamsjef Michael Blaudzun fortalte tidligere i uka at plassen trolig går til en dansk rytter.

Nå er det klart at Jesper Schultz får den. 23-åringen kommer fra Team Waoo og har skrevet under en toårskontrakt med Riwal.

Norsgaard roser miljøet i laget han forlater, og som Schultz nå blir en del av:

– Jeg har hatt en flott tid i laget. Det er kameratskapet jeg kommer til å huske aller best fra årene i Riwal. Det er vanskelig å sette ord på hvor god lagfølelsen har vært. Jeg er glad for å ha vært en del av det hele.

PS: Neste år vil også Sondre Holst Enger, August Jensen og Kristian Aasvold slutte seg til Riwal Readynez Cycling Team.

Tagget med: , , ,

Les også disse