28. SEPTEMBER: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen oppsumerer sykkel VM i Bergen, blant annet sammen med byrådsleder Harald Schjelderup. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

Vil be idrettsforbundet om et lån

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.11.17 19:14

Del på    

Fremdeles prekær situasjon for sykkelforbundet.

(procycling.no): Fredag ble det kjent av SK Rye har bedt om en ekstraordinær generalforsamling for å kaste styret i Norges Cykleforbund og at «Bergen 2017» har engasjert en gjeldsforhandler, for å håndtere underskuddet etter VM. Over helgen har ikke presset lettet noe på sykkelforbundet.

VG skriver mandag at NCF nå vil be Norges Idrettsforbund om et lån. Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen bekrefter dette. Lånet vil sannsynligvis være på flere millioner, men Hansen sier at det vil betales tilbake innen kort tid. NCF gav nemlig en garantisum til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i januar, på 4,5 millioner norske kroner. Denne summen skal stå på en konto frem til 24. desember, før de føres tilbake til sykkelforbundet.

– Hadde det ikke vært for de pengene, så hadde vi ikke hatt behov for dette lånet, sier Tiedemann Hansen til VG.

– Sikker på å få de tilbake

Mens Tiedemann Hansen er klar på at pengene vil føres tilbake til NCF, skrev NRK tidligere i høst om garantien, og refererte til UCIs årsrapport fra 2016, hvor det står følgende: « … ment å garantere for betalingen til UCI og arrangørens forpliktelse til å avholde mesterskapet.»

For å arrangere VM i Bergen måtte sykkelforbundet betale en avgift på 68 millioner kroner til UCI. For øyeblikket er 14,2 millioner ubetalt, men han er bastant på at pengene vil gå tilbake til NCF, og at det internasjonale sykkelforbundet ikke vil stikke av med pengene.

– Pengene tilhører sykkelforbundet. Avtalen sier at pengene skal stå der i tre måneder etter at mesterskapet er ferdig. Men som alle andre kreditorer er UCI nervøse for om de får penger eller ikke. Vi er i dialog med alle kreditorene, slik at de skal få igjen mest mulig. Samtidig er vi veldig opptatt av at Sykkel-Norge ikke skal lide som en følge av dette, sier Tiedemann Hansen.

Har bidratt tidligere

Pengene som ble overført til UCI, på en bankkonto i Sveits, skal ha vært i tilfelle uforutsette hendelser under VM og at UCI måtte grepet inn, ifølge Hansen. Han forteller videre at NCF vil klare seg uten lånet fra NIF, men det vil resultere i avtaler med andre kreditorer. – Vi vil gjerne ha alt unna og finne den løsningen som er best for oss akkurat nå.

Idrettspresident Tom Tvedt sier til VG at et ønsket var ukjent for ham mandag ettermiddag og at det dermed er en ikke-sak inntil det skjer. Han sier imidlertid at slike bidrag har forekommet tidligere.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at NIF har bidratt til løsninger i andre særforbund som har vært i lignende situasjoner tidligere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse