DEDIKERT: Amets Txurruka har blitt brukt som en viktig hjelperytter i flere ritt. Her sammen med Michael Matthews under årets Paris-Nice. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)

Baskisk helt på kontraktsjakt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.11.16 17:40

Del på    

Amets Txurruka står foreløpig uten arbeidsgiver i 2017.

Txurruka vil ikke fortsette karrieren i Orica-BikeExchange. Det kunne 33-åringen fortelle i et intervju med Ciclismo Internacional tidligere denne uken.

Txurruka er for mange nærmest et synonym på det tidligere Euskaltel-laget, kjent for sin offensive kjøring og oransje drakter.

Baskeren forlot laget etter 2012-sesongen på grunn av mangel på WorldTour-poeng, men etter imponerende kjøring i Caja Rural, ble han igjen signert til et WorldTour-lag foran årets sesong.

– De er fornøyde med den jobben jeg har gjort. Men i tråd med at laget har vokst, og med kvaliteten hos australske talent som Jack Haig og Robert Power, i tillegg til de store mulighetene i overgangsmarkedet, så valgte de å satse på andre ryttere, sier Txurruka om Orica-BikeExchanges vurdering.

Baskeren forteller til nettstedet at agenten hans, Angel Edo, holder på med forhandlinger med et par lag, som de håper at kan bli avsluttet neste uke. Da vil det sannsynligvis være snakk om å ta et steg ned fra WorldTouren igjen, i det som har vært et særdeles krevende overgangsmarked.

Txurrukka, som blir 34 år neste uke, har elleve år bak seg i proffsirkuset, og har deltatt i 16 treukersritt. Baskeren ble kåret til den mest offensive rytteren i Tour de France i 2007, men seirene har uteblitt i de fleste lag han vært i.

Faktisk tok han først sin første proffseier da han kom til Caja Rural, hvor han tok fire seirer. Den siste av dem kom for øvrig i Tour of Norway, da han vant den fjerde etappen til Geilo i 2015.

– Hvilken jobb jeg skulle gjøre var klart da de (Orica) hentet meg. Jeg har gjort den på en best mulig måte, og gitt 100 prosent i hvert ritt. De vet det, og takket meg. Jeg tror ikke det var en tabbe, selv om det kanskje hadde vært det beste for meg å kjøre inn noen resultater for meg selv. Det er ikke hvordan jeg er, eller hva de hentet meg for.

Tagget med: , , ,

Les også disse