Prøv Procycling Pluss idag

VURDERER GIRO D'ITALIA: Romain Bardet sikter seg kanskje inn på en Giro/Tour-dobbel i 2019. FOTO: Hu Chengwei/Getty Images

Bardet vurderer Giro/Tour-dobbelen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.11.18 21:15

Del på    

Franskmannen kan få sin Giro-debut i 2019.

(procycling.no): Romain Bardet har fem topp ti-plasseringer i Tour de France siden debuten i 2013, hvorav to podieplasseringer i 2016 og 2017, men har ennå ikke forsøkt seg på Giro d’Italia. Hans eneste start i Vuelta a España endte med en 17. plass.

I 2019 kan han dog følge i landsmannen Thibaut Pinots fotspor, og forsøke lykken på italienske veier. Groupama-FDJ-rytteren forsøkte seg i 2017-utgaven, etter flere skuffende Tours, og endte opp med en etappeseier og fjerdeplass sammenlagt. I 2018 var han nær å stå på pallen, før han kollapset på den 20. etappen.

I et intervju med den franske nyhetsavisen l’Equipe forteller Bardet at han nå vurderer en Giro/Tour-dobbel i 2019.

Mer tempo i giroen

Tour-arrangør ASO har imidlertid lagt opp til en svært klatrervennlig rute i 2019, med bare 27 kilometer med tempo, mens det er over det dobbelte i giroen, med 58,5 kilometer tempo.

Bardet forklarer at tempoene i giroen er vanskelige, og at det utjevner forholdet noe, samtidig som giroen har en annen dynamikk.

– Vi vil stille fordelene og ulempene og mot hverandre. Det er viktig at alle på laget gir deres enig, og så vil vi avgjøre det på treningsleiren i slutten av november eller like etter, ettersom treningen min i desember avhenger av det.

Ikke aktuelt å dra til touren svekket

28-åringen forteller til l’Equipe at han har ambisjoner om å sykle giroen neste år, men virker å ha motstridende tanker omkring Grand Tour-dobbelen.

– Jeg vil dra dit konkurransedyktig og 100 prosent. Ellers vil jeg heller bli hjemme. Jeg elsker touren svært høyt og grunnet forventningene til meg så vil jeg dra dit med intensjon om å gjøre det minst like godt som i 2016 og 2017.

Tagget med: , , ,

Les også disse