Prøv Procycling Pluss idag

ENDELIG FRANSK SEIER: Romain Bardet tok den eneste hjemmeseieren under fjorårets Tour de France. Den kom så sent som på etappe 19. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Bardet: – Vil ta større sjanser

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.17 22:13

Del på    

AG2R La Mondiale-kapteinen vil risikere mer, for å triumfere i de største rittene.

(procycling.no): Kun en mann var bedre enn Romain Bardet under fjorårets Tour de France; Chris Froome. Den suverene briten tok sin tredje seier i verdens største sykkelritt, mens Bardet tok steget opp på pallen for aller første gang.

For de fleste vil kanskje det naturlige steget videre være å ha førsteplassen som sitt neste mål,  men AG2R La Mondiale-rytteren sitt eneste mål for 2017 er å utvikle seg som syklist.

– Jeg fokuserer ikke på Tour de France. Jeg ønsker å nå mitt fulle potensiale. Selvfølgelig ønsker jeg å få enda bedre resultater i rittene, men jeg ser på ting mer generelt. Jeg prøver å bli bedre på det jeg gjør daglig, sier 26-åringen til L’Equipe.

Gjennom vinteren flørtet Bardet med tanken på å prøve seg i Giro d’Italia. Som en franskmann på et like fransk lag ble det med tanken på deltakelse, det er Touren som gjelder i år også.

– Det er det rittet som vi føler mest for. Jeg er fortsatt sulten, og har mye jeg skulle ha gjort i det rittet. Tiden er ikke moden for å endre rittprogram nå, konstaterer mannen som kun har deltatt fire ganger i den franske Grand Tour.

Bardet har like mange triumfer som proffsyklist som han har år i WorldTouren: fem. Til 26-åringens forsvar er to av dem etapper i Tour de France. Nå vil AG2R-kapteinen ta større risiko for å vinne mer.

– Jeg vil prøve å være enda skarpere inn mot mine mål. Jeg vil ikke vente og se slik jeg har gjort før, da jeg var fornøyd med en plassering på topp fem eller topp 10. Jeg vil prøve å være mer bestemt i nøkkeløyeblikkene i de store rittene, og jeg vil ta større sjanser for å vinne store ritt, forklarer Bardet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse