Prøv Procycling Pluss idag

TUNG DAG: Møtet med La Planche des Belles Filles ble smertefullt for Romain Bardet. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Bardet: – Var ikke bra nok

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.07.19 09:39

Del på    

Blytungt møte med La Planche des Belles Filles for franskmannen.

(procycling.no): Da Geraint Thomas tråkket fra rivalene i den siste stupbratte rampen opp La Planche des Belles Filles var Romain Bardet på andre side av favorittspekteret.

Ett minutt og ni sekunder etter at waliseren krysset målstreken var det franskmannen sin tur til å fullføre den første fjelletappen i Tour de France.

AG2R La Mondiale-kapteinen var helt sist av de store sammenlagtrytterne. Opp til Geraint Thomas, som med femteplass i sammendraget er best blant favorittene, er det allerede to minutter og åtte sekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg hadde problemer med beinet. Jeg var ikke bra nok i dag. Det er en hard og bitter sannhet. Jeg må prøve å forstå hva som skjedde, sier Bardet om den tunge dagen i en pressemelding.

Bardet har stått for den beste franske sammenlagprestasjonen i både 2015 (9. plass), 2016 (2. plass), 2017 (3. plass) og 2018 (6. plass). Med den vanskelige starten i år ser det vanskelig ut å kjempe om en plass på øvre halvdel av topp til. Men den offensive 28-åringen nekter å gi opp-

– Jeg er fortsatt motivert for touren og det er fortsatt mye å gjøre. Men først må jeg forstå hva som skjedde og hvorfor jeg led slik jeg gjorde på siste kilometer.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ HJEMMEBANE: De to franske heltene Julian Alaphilippe og Thibaut Pinot var like bak Geraint Thomas opp La Planche des Belles Filles. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Pinot tente fransk håp

Mens Romain Bardet har vært et fast bekjentskap i Tour de France de siste årene har det vært mer fram og tilbake mellom andre Grand Tours for Thibaut Pinot. Franskmannen har ikke fullført hjemlandets største ritt siden 2015 og har siden den gang blitt både nummer fire i Giro d’Italia 2017 og nummer seks i Vuelta a España 2018. Men i år fremstår han som vertsnasjonens største håp i sammendraget.

Opp hele bakken var navnet til Mélisey-syklisten malt i asfalten. Stigningen ligger kun noen kilometer fra hans hjemsted. Det er ikke rart mange hadde ham som en kandidat til etappeseieren.

Den posisjonen gjorde han seg fortjent til på veien opp La Planche des Belles Filles. 29-åringen timet den siste kneika på strålende vis og var kun to sekunder bak Geraint Thomas over målstreken. Groupama-FDJ sin kaptein bykset opp til sjetteplass i sammendraget og er nå bare ni sekunder bak Team INEOS-lederen.

– Jeg var litt redd for at jeg ikke skulle ha noe å svare med fordi alle ventet på at jeg skulle gjøre noe. Men jeg er fornøyd med dagen min. Laget gjorde en god jobb. Jeg klarte ikke å vinne, men touren er lang og det bør ikke bli sett på som et mål vi ikke klarte å oppnå. Det var ikke nødvendig å sette fyr på ting allerede. Touren er i gang og jeg føler meg bra. Vi visste at etappen ville bli avgjort i den siste veggen. Jeg snudde meg aldri, men kjørte mitt ritt. Jeg sitter med de beste og vil fortsette slik, sier Pinot etter den sterke prestasjonen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse