Prøv Procycling Pluss idag

ROMAIN BARDET: Vant på flystripa i Peyragudes. Foto: NTB Scanpix.

ROMAIN BARDET: Vant på flystripa i Peyragudes. Foto: NTB Scanpix.

Bardet: – Det vil bli store avstander før tempoetappen

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 17.07.17 19:45

Del på    

Hjemmehåpet tror Col d’Izoard vil avgjøre årets Tour de France.

(procycling.no): Under 30 sekunder skiller de fire beste etter 15 etapper av årets Tour de France. Igjen står to knallharde dager i fjellene, og en tempoetappe, til å skille klinten fra hveten.

Selv om fjelletappene foreløpig ikke har skapt avstander mellom Froome, Uran, Aru og Bardet, tror sistnevnte at alpene kommer til å gjøre større skade enn det vi har sett til nå.

– To harde etapper, men også høyden, vil sørge for store avstander før tempoetappen, fortalte Bardet til pressen mandag.

Den første av de to alpeetappene kommer allerede onsdag. Feltet skal bestige Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe og Col du Galibier før målgang nede i Serre Chevailer.

Dagen etter venter klatringene Col de Vars og legendariske Col d’Izoard. Sistnevnte skal bestiges fra sørsiden, som innebærer over 30 kilometer sammenhengende motbakke.

– Izoard vil bli avgjørende. Med Serre Chevailer får vi se. Det kan bli mye vind og andre ting vi må fokusere på. Samtidig vil nok begge etappene sørge for avstander på Izoard, forteller AG2R-rytteren videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANGREPSVILLIG: Prøvde lykken på etappe 15. Foto: EPA/JEFF PACHOUD/POOL

– Alt er mulig

Ingen franskmann har vunnet Tour de France siden Bernard Hinaults siste seier i 1985. Med 23 sekunder frem til Chris Froome har Bardet troen på seg selv når rittet går inn i den trejde og siste uka.

– Dette er den beste starten jeg har hatt på Tour de France noen sinne, så alt er mulig.

Under fjorårets utgave ble hjemmehåpet nummer to, kun slått av Team Sky-rytteren Froome, riktignok med over fire minutter.

Det har lenge vært kjent at Bardet er særdeles detaljorientert. Hver eneste treningsøkt er en del av et langsiktig program, for maksimal utnyttelse av potensialet over flere år.

Franskmannen røper at han derfor er overrasket at han er med å kjempe om seieren allerede under årets Tour.

– Det viktigste er at jeg fortsetter å forbedre meg år for år. Jeg vet ikke om jeg er nærmere den gule trøya enn i fjor, men jeg er i alle fall nærmere mitt øverste nivå, og jeg føler meg sterkere enn i fjor.

Kan Bardet overleve tempoen?

Mandag formiddag fortalte AG2R-rytteren at den kommende tempoetappen ikke har gitt ham nevneverdig hodebry enda. Den tid den sorg.

– Jeg tenker overhodet ikke på tempoen. Jeg tenker på fjelletappene, så får vi se hvordan det ligger an torsdag kveld.

Likevel kan det vanskelig tenkes at Bardet ikke er bekymret over den 20. etappen i Marseille, hvor 20,5 km tempo venter rytterne.

På den første etappen av årets Tour de France måtte 26-åringen gi fra seg hele 39 sekunder til Chris Froome.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TEMPO: kan bli franskmannens akilleshæl. Her fra Critérium du Dauphiné. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Under fjorårets Tour ga Bardet fra seg tre minutter og 31 sekunder over to tempoetapper til den kenyansfødte rivalen.

Utenom etappene med individuell start hadde AG2R-rytteren vært 34 fattige sekunder bak Froome i 2016.

For det store franske hjemmehåpet kan det samtidig være en trøst at hverken Fabio Aru eller Rigoberto Uran ser ut til å mestre tempoøvelsen til det fulle heller.

På åpningsetappen i Düsseldorf var Aru sekundet dårligere enn Bardet. Uran var 10 sekunder tregere enn sin italienske konkurrent.

Tagget med: , , ,

Les også disse