SEIRET: Manuele Boaro syklet inn til seier i Tour of Croatia. FOTO: Tim De Waele

Bahrain-Merida tok sin tredje seier i Kroatia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.04.18 17:33

Del på    

Manuele Boaro utmanøvrerte bruddkameratene på tøft målfjell.

(procycling.no): For andre dag på rad ble det bruddseier i Tour of Croatia da Manuele Boaro sikret Bahrain-Meridas tredje etappeseier på fem dager i etapperittet.

Bruddet hadde drøye tre minutter ned til feltet da de tok fatt på den 15 kilometer lange målbakken, og etter diverse angrep innad i bruddet, var det fire stykker som satt igjen som de sterkeste. I tillegg til Boaro var dette Lukasz Owsian (CCC), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) og Johnatan Canaveral.

Med 500 meter igjen, stakk kyniske Boaro. Han hadde spart kreftene på de siste kilometerne av stigningen, og hadde mest krefter igjen mot slutten.

Owsian, som hadde stått for mye av føringene, fulgte nærmest, og hentet andreplassen. Tredjeplassen gikk til gårsdagens etappevinner, Tonelli.

Siwtsow med grep om sammendraget

Kanstantsin Siwtsow (Bahrain-Merida) ledet sammenlagt før etappen, åtte sekunder foran Pieter Weening (Roompot). De markerte hverandre, og syklet inn på samme tid til syvende- og åttendeplass. Tadej Pogacar (Ljublana) og Niklas Eg (Trek-Segafredo) var de beste blant favorittene. De to var 27 sekunder bak vinneren.

I morgen venter en lettere etappe, og hviterusseren har dermed et meget godt grep før rittets siste etappe.

I feltet prøvde Trek-Segafredo å taue inn bruddet, men de maktet ikke dette. De kjørte for Niklas Eg, den unge dansken som på tredjeetappen måtte hjelpe Gianluca Brambilla. Dette viste seg å ikke være lurt, ettersom italieneren var svakere enn den 22 år gamle dansken.

Eg endte til slutt på sjetteplass.

Tagget med: , ,

Les også disse