VIL TIL TOPPS:Bahrain-Merida tauet på favorittgruppa i Sveits rundt i år. Neste år er både Pozzovivo og Dennis borte, men nye krefter har komme til. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bahrain-McLaren med Grand Tour-ambisjoner

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.12.19 23:07

Del på    

Håper å utfordre sykkelstormaktene allerede i 2020.

(procycling.no): Rod Ellingworth har vært en viktig brikke i britisk sykkelsport i en årrekke. Først i British Cycling og siden i oppsettet av Team Sky.

Nå skal han jobbe for Bahrain-McLaren.

Mandag presenterte de sine nye farger for 2020-sesongen, men også med ytringer om hva de håper å oppnå i sykkelsporten. Målsetningene er ambisiøse.

– Ambisjonen innad i laget er ganske klar. Vi ønsker å bli et Grand Tour-vinnende lag, konstaterer Rod Ellingworth i intervju med The Guardian.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Laget er nå et sammarbeidesprosjekt mellom Bahrain og McLaren-gruppen. Men et Grand Tour-vinnende lag bygges ikke over natten. Med Nibali og Dennis ut er Mikel Landa og Wout Poels hentet inn som ryttere med Grand Tour-ambisjoner.

– Jeg tror vi kan prøve oss mot de store helt fra starten. Det handler om å få nøkkelrytterne dine på start i god form. Får vi til det så har vi alle muligheter, ytrer Ellingworth. Han forventer ikke seier allerede i 2020, men håpet er der alltid.

– Neste års Tour er en utfordrende utgave. Det er et annerledes ritt en hva vi har sett tidligere, men jeg tror vi har en sjanse. Ser jeg på oss som en underdog? Jeg ser på oss som et nytt og blomstrende lag med masse energi som kommer til å prøve.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STARTET MED SKY: Rod Ellingworth var vesentlig for Team Sky sine første år. Her med Geraint Thomas og Edvald Boasson Hagen. Foto: Tim de Waele

McLaren sitt inntog som navnesponsor i sykkelsporten vil føre med store teknologiske ressurser for laget med metoder benyttet rundt McLaren sitt Formel 1-lag.

Kompositt- og materialteknologi, dataanalyse og aerodynamikk er alle områder de ønsker å forbedre.

– Sammen tror vi at vi at det er stor mulighet for at vi kan ta opp kampen med våre mektige og susksefulle konkurrenter, sier Duncan Bradley som er ny teknisk sjef for sykkellaget.

Mark Cavendish er et stort navn i britisk sykkelsport og er viktig for britiske McLaren.

– Jeg har vært heldig og syklet for noen av de største lagene i sykkelsporten. Du ser små ting i ulike lag og skjønner hva som gjør dem suksesfulle. Når du kommer til et relativt nytt lag med en ny filosofi, og du ser alle de små tingene på ett og samme sted, så begynner du å glede deg, sier Cavendish.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse