IKKE I 2020: Verdens beste syklister kommer først til å suse gjennom Halden igjen i 2021. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Avlyser Ladies Tour of Norway 2020

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.06.20 13:28

Del på    

Flytter blikket mot 2021-utgaven.

(procycling.no): Det blir intet Ladies Tour of Norway i 2021. Det opplyser rittarrangørene i en pressmelding på torsdag.

Norges eneste WorldTour-ritt skulle etter planen arrangeres fra 13. til 16. august, men restriksjoner og vanskeligheter knyttet til Covid-19-viruset har sørget for at årets utgave sløyfes.

– Det er først og fremst regelen om en meters avstand og restriksjonene ved innreise til Norge som gjør at vi må ta dette skrittet, sier rittdirektør Roy Moberg.

– Vi har forsøkt alt, men etter å ha rådført oss både med Kulturdepartementet og Folkehelseinstituttet har vi ikke fått noen lovnader om lettelser i disse forholdene til den 13.august. Dette respekterer vi selvfølgelig, vi er tydelige på at helse er viktigst, fortsetter Moberg.

Spesielt er det regler om reise som gjør det ekstra vrient å arrangere ritt på øverste sykkelhylle.

– Vi har sett på alle muligheter og var klare for å arrangere uten publikum og med nødvendige smitteverntiltak. Men uten ryttere fra utlandet kan vi ikke arrangere et World Tour-ritt. Det er med tungt hjerte vi tar denne beslutningen, men vi lover å komme sterkt tilbake i 2021 med et nytt ”Ladies Tour of Norway” på høyeste nivå, konstaterer Moberg.

Ladies Tour of Norway har tentativ plass på 2021-kalenderen fra 19. til 22. august. Samtidig opplyser arrangøren at arbeidet for å etablere den planlagte nordiske touren ”Battle of the North” har blitt lagt litt is. Målet var å starte allerede i 2021, men når man klarer å dra dette i gang er nå usikkert på grunn av den pågående pandemien.

Tagget med: , , ,

Les også disse