LAMPRE: Det er fra tiden i Lampre Alessandro Petacchi nå knyttets til bloddoping. Foto: Arkiv.

Aviser knytter Petacchi til dopinglege

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.05.19 21:00

Del på    

Hevder italieneren bloddopet seg i 2012-2013.

Det er franske Le Monde og italienske Corriere della Sera som tirsdag kveld skriver at navnet til Alessandro Petacchi har dukket opp i etterforskningen rundt legen Mark Schmidt.

Petacchi, som var utestengt i ti måneder for overforbruk av astmamedisinen salbutamol i 2007-2008, bedyrer sin uskyld. 

– Jeg har aldri sett ham og jeg kjenner ham ikke. Jeg har aldri vært på klinikken hans i Tyskland eller andre steder. Jeg har aldri hatt en blodoverføring. Og jeg har ingen anelse om hvorfor navnet mitt kommer frem i denne filen, sier Petacchi.

Tidligere lagkamerat innrømmet doping

Schmidt er mannen som er sentral i «operasjon Aderlass», som til nå har involvert syklistene Georg Preidler og Stefan Denifl, og som ble kjent da østerriksk politi slo til mot flere utøvere under ski-VM i Seefeld i vinter.

Søndag kveld innrømmet også Danilo Hondo å ha brukt Schmidts tjenester og nå er det altså Hondos tidligere lagkamerat som er under lupen.

Corriere delle Serra skriver at Petacchis navn dukket opp både i filene til Schmidt og at Hondo også skal ha bekreftet Petacchis rolle. 

Hondo innrømmet på sin side bloddoping i 2011, mens mistanken mot Petacchi skal gjelde årene 2012 og 2013. De tre årene syklet de begge to på Lampre (Petacchi la opp etter Paris-Roubaix i 2013, men kom tilbake noen måneder senere og signerte for Omega Pharma-Quick-Step på høsten).

– Jeg har alltid tenkt på Hondo som en venn. Vi utvekslet hyggelige hilsener for noen måneder siden og det er ingen grunn for revansje, sier Petacchi.

Petacchi har en særs innholdsrik merittliste og han har blant annet vunnet 22 etapper i Giro d’Italia, 20 etapper i Vuelta a España og seks etapper i Tour de France, poengtrøya i de tre nevnte rittene og Milano-Sanremo.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse