BLE UTESTENGT I 12 MÅNEDER: Alessandro Petacchi håper salbutamol blir ført opp på lista over forbudte stoffer. Selv sluttet han å bruke det

DØMT: Alessandro Petacchi er ilagt en 2 års dopingdom av UCI. FOTO: Tim de Waele.

Petacchi ilagt toårig dopingdom

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 24.08.19 11:40

Del på    

Informasjon fra Operation Aderlass felte italieneren.

(procycling.no): Alessandro Petacchi har mottatt en to år lang dopingsanksjon av det internasjonale sykkelforbundet UCI. Den pensjonerte italieneren straffes for brudd på dopingreglene mellom 2012 og 2013.

Saken mot Petacchi ble ført basert på informasjon fra politimyndigheter i Østerrike. Den såkalte «Operation Aderlass» ble for alvor rullet ut under Ski-VM i Seefeld med et rekke arrestasjoner.

Senere har de østerrikske rytterne Stefan Denifl og Georg Preidler innrømmet sitt involvering i det internasjonale dopingnettverket.

En sentral person i dette nettverket er den tyske idrettslegen Mark Schmidt. Det var i mai at den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport meldte at en rekke ryttere – Petacchi, Borut Božič, Kristijan Koren og Kristijan Đurasek – hadde forbindelser til nevnte Schmidt.

Petacchi kan anke dommen til enten sitt nasjonale antidopingorgan, eller det internasjonale antidopingorganet WADA.

Den raske spurteren kjent som «Ale Jet» har tidligere vunnet Milano-Sanremo, seks etapper i Tour de France og 22 etapper i Giro d’Italia. I 2008 ble Petacchi sparket fra Team Milram etter at han ble utestengt for overbruk av astmamedisinen salbutamol.

Tagget med: ,

Les også disse