POSITIV: Christian Prudhomme har testet positivt for koronaviruset. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bekreftet: Tour-sjefen testet positivt for koronaviruset

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.20 12:26

Del på    

841 personer testet under den første hviledagen.

Flere aviser, deriblant AFP og Le Dauphiné, skrev først at Tour de France-sjefen Christian Prudhomme har testet positivt for koronaviruset. Kort tid senere bekreftet også ASO at informasjonen var riktig.

I en pressemelding skriver de at det var Prudhommes fjerde test i løpet av den siste måneden. Han vil nå være i karantene i syv dager.

ASO presiserer at Tour-direktøren ikke har vært en del av «race bubble» og har ikke vært i kontakt med hverken ryttere eller støtteapparat.

Lørdag hadde Prudhomme den franske statsministeren Jean Castex med seg i bilen under etappen.

I tillegg til Prudhomme har fire personer fra henholdsvis Cofidis, AG2R La Mondiale, Ineos Grenadiers og Mitchelton-Scott sitt støtteapparat testet positivt.

(artikkelen fortsetter under)

 

Ingen ryttere positive

Den franske storavisen l’Equipe skrev først at ingen ryttere har testet positivt på den første hviledagen av rittet. Det ble senere bekreftet av ASO.

Mandag ble nemlig alle ryttere og støtteapparat testet for koronaviruset for første gang siden Grand Départ i Nice. Totalt ble 841 personer testet under hviledagen i La Charente-Maritime.

Dersom to eller flere fra et lag, ryttere eller støtteapparat, tester positivt for koronaviruset, vil laget måtte forlate rittet.

Neste mandag, under hviledagen i Isère etter den 15. etappen, vil Tour-arrangøren gjennomføre en ny test.

Tagget med:

Les også disse