Prøv Procycling Pluss idag

NYTT NAVN: Premier Tech-navnet var godt synlig på Astana-trøyene i 2020. Neste år preger de også navnet. Foto: Astana Pro Team

Astanas statlige støtte halveres

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.11.20 11:33

Del på    

Får ny navnesponsor med mål om egenfinansiering.

(procycling.no): Helt siden oppstarten i 2006 har det kasakhstanske WorldTour-laget båret navnet Astana. Frasen «pro team» ble lagt til i 2011, men alltid har det gamle navnet til Kasakhstans hovedstad preget de lyseblå sitt lagnavn.

Nur-Sultan heter landets hovedstad nå. Endringen tredde i kraft den 20. mars 2019 da Qasym-Jomart Toqaev ble ny president i det asiatiske landet. Samme dag foreslo han at byen skulle bytte navn fra Astana til Nur-Sultan for å hedre den avtroppende presidenten Nursultan Nazarbajev. Vedtaket ble godkjent med en gang.

Den nå 80 år gamle Nazarbajev var president i landet fra 1990 helt fram til han valgte å gi seg i 2019. I 1998 valgte han å gjøre Nur-Sultan til hovedstad, rett og slett fordi den lå midt i landet.

Men etter 15 år som Astana får også sykkellaget en navneendring. De beholder riktig nok det gamle navnet til hovedstaden, men for første gang vil også et selskap prege sykkellagets navn.

Astana-Premier Tech vil bli det nye navnet fra og med 1. januar. Premier Tech er et selskap som allerede er en etablert sponsor av sykkellaget siden 2017, men som vil ta steget opp og øke støtten til 2021-sesongen.

Sykkellaget har vært støttet av den kasakhstanske staten helt siden starten. I pressemeldingen om det nye sponsoratet opplyser Astana-laget om at den statlige støtten blir redusert.

Nyhetsbyrået Sputnik melder at støtten fra Samruk-Kazyna fondet, som eies av staten, skal halveres støtten sykkellaget får.

Samme byrå rapporterer at målet nå er at Astana skal bli et egenfinansiert sykkelag, som i dette tilfellet betyr at de skal stå på egne bein uten støtte fra staten.

Av sponsorene de allerede hadde var det Premier Tech som hadde de økonomiske musklene som behøvdes. Navnet til selskapet var plassert under Astana-navnet på årets trøyer.

Premier Tech er et canadisk selskap som arbeider innenfor flere bransjer. Bærekraftige løsninger innen dyrking og gartnerbransjen, automatisering av pakking og materialhåndtering, systemer og teknologi for gjenbruk av vann samt digitale løsninger for å effektivisere produksjon er blant dem. De har kontorer og fabrikker i 27 forskjellige land.

Tagget med: , , , ,

Les også disse