Prøv Procycling Pluss idag

KAN HAVNE I FENGSEL: Vinokourov risikerer opp til tre års fengsel dersom en belgisk domstol finner han skyldig for å ha kjørt Liege-seieren fra Kolobnev i 2010 (AP Photo/Laurent Cipriani)

TO NYE: Astana-bossen Aleksandr Vinokourov skal ha sikret seg to danske ryttere til 2017-sesongen. Foto: Laurent Cipriani / Ap / NTB scanpix

Astana bekrefter: To dansker har skrevet under

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 13.07.16 14:57

Del på    

Tour of Norway-vinner blant nysigneringene, ifølge avis.

Astanas Dmitrij Fofonov har ifølge Ekstra Bladet bekreftet at tre dansker sykler for dem neste år.

Jakob Fuglsang har allerede vært en del av det kasakhstanske storlaget i flere år. Han har ett år igjen av kontrakten etter 2016. Neste sesong får han altså selskap av to landsmenn.

Sportsdirektør Fofonov vil ikke avsløre navnene på de to nye danskene, men sier duoen allerede har signert kontrakter med Astana.

– Vi har to danske ryttere på lista vår for neste år, men jeg kan ikke nevne navnene på grunn av reglene.

– Begge kontrakter er underskrevet. Det dreier seg om en rytter som er god i fjellene og en klassikerrytter, sier Fofonov til Ekstra Bladet.

Avisen hevder det er liten tvil om at de to er Tinkoff-duoen Jesper Hansen og Michael Valgren Andersen. Laget deres legges som kjent ned når lageier Oleg Tinkov trekker seg ut som sykkelsponsor.

Klatrespesialisten Hansen er blant annet kjent for å ha vunnet 2015-utgaven av Tour of Norway sammenlagt.

Valgren ble andremann i årets Amstel Gold Race, og har tidligere kjempet i toppen i Tour des Fjords. Han regnes for å være blant de største sykkeltalentene Danmark har hatt på mange år.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse