SUSPENDERT: En sportsdirektør fra Astana er suspendert i 50 dager etter å ha mistet kontroll på lagbilen under Tour de Yorkshire. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

SUSPENDERT: En sportsdirektør fra Astana er suspendert i 50 dager etter å ha mistet kontroll på lagbilen under Tour de Yorkshire. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Astana-sportsdirektør suspendert etter nesten å ha kjørt over politibetjent

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.05.18 13:05

Del på    

UCI grep inn etter stygg nesten-ulykke.

(procycling.no): Den danske sportsdirektøren Lars Michaelsen har mottatt en 50 dager lang suspensjon fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter en hendelse under Tour de Yorkshire, i starten av mai.

Astana-sportsdirektøren kjørte en av Astanas følgebiler i rittet, da hendelsen inntraff. Den ble ikke fanget opp av TV-kameraene, men ble filmet av en tilskuer, som postet videoen i sosiale medier.

Videoen viser en gruppe ryttere som passerer en trafikkøy hvor en politibetjent, ikledd refleksvest og med flagg, signaliserer faren. Rytterne og de første følgebilene passerer fint, mens Astana-bilen er på vei rett mot betjenten. Heldigvis klarer han å løpe ut av bilens vei, før den feier over trafikkøyen og knuser trafikkskiltet som står på den.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Etter hendelsen var det kasakhstanske laget raskt ute med å beklage.

– Vi er svært lei oss for hendelsen med vår lagbil. Sportsdirektøren som kjørte bilen kontaktet rittarrangøren etter rittet for å sende våre beklagelser. Vi prøver å komme i kontakt med betjenten også. Vi beklager og ønsker at dette aldri skjer igjen, skrev de på Twitter.

I en pressemelding fredag skriver UCI at Michaelsen har mottatt en suspensjon på 50 dager, samt en bot på 5000 sveitserfranc.

– [Han] aksepterte sitt ansvar for hendelsen og samarbeidet aktivt med etterforskningen.

Videre skriver sykkelforbundet at dansken vil fortsette å samarbeide med dem i forbindelse med sikkerhetsinitiativer og dele sine erfaringer som sjåfør i sykkelritt.

Tagget med: , , ,

Les også disse