På vei bort? Quintana har både kontrakt i Movistar og pengesterke beilere. REUTERS/Benoit Tessier

På vei bort? Quintana har både kontrakt i Movistar og pengesterke beilere. REUTERS/Benoit Tessier

– Astana klar med millionbeløp for å hente Quintana

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.08.17 09:46

Del på    

Colombianeren misfornøyd med Movistar-ledelsen ifølge rapporter.

(procycling.no): Nairo Quintanas fremtid utover 2017 skal etter sigende være hos Movistar.

Den colombianske Grand Tour-stjernen har fortsatt to år igjen av sin kontrakt med det spanske WorldTour-laget og er beredt på å respektere betingelsene, trass i La Gazzetta dello Sports rapporter om indre uro i Eusebio Unzué sitt mannskap.

Ifølge den italienske sportsavisen skal Quintana være «på markedet» etter en krangel med teamsjef Unzué. Astana står samtidig klar til å bruke seks millioner euro for å sikre seg den tidligere vinneren av Giro d’Italia og Vuelta a España, som en potensiell erstatter for Fabio Aru, italieneren som linkes til både Trek-Segafredo og UAE Team Emirarates.

Quintana ble ifølge La Gazzetta opprørt da Movistar nektet ham å reise hjem til Colombia i perioden mellom årets giro og tour. Movistar var på sin side misfornøyd med Quintanas insistering på å sykle både den italienske og franske Grand Tour denne sesongen.

La Gazzetta hevder å vite at Quintanas agent Giuseppe Acuadro har tilbudt sin klients tjenester til både Astana og Trek-Segafredo, men at sistnevnte ikke er i stand til å bla opp seks millioner euro som kreves for å sikre seg colombianeren. Den summen innebærer både Quintanas lønn og en utkjøpspris fra hans nåværende kontrakt med Movistar.

Rapport: Blir hos Movistar

Ryktene om Quintanas fremtid florerte også under Tour de France, da flere kilder linket 27-åringen til Team Sky. Cyclingnews.com hevder imidlertid å vite at Quintana blir værende hos Movistar, som i tillegg ser ut til å hente Mikel Landa fra Team Sky.

Etter 2.plass i Giro d’Italia og en skuffende 12.plass i Tour de France i år, er det ventet at Quintana vil fokusere sterkere på touren i 2018, mens baskeren Landa vil dra på seg kapteinsbindet i corsa rosa.

Tagget med: , , ,

Les også disse