Prøv Procycling Pluss idag

DANSKE TIL ASTANA: Michael Valgren, her til venstre på podiet i Amstel Gold Race, skal sykle for Astana neste sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Astana henter fire nye ryttere

Procycling
Tips meg

Publisert 1.08.16 09:43

Del på    

To dansker og to italienere velger det kazaktsthanske laget i 2017.

Oscar Gatto, Moreno Moser, Michael Valgren og Jesper Hansen melder alle overgang til Astana neste sesong. Samtlige har signert avtaler over to år.

Italieneren Gatto kommer fra Tinkoff og er den klart mest rutinerte blant Alexander Vinkokourovs nyeste signeringer. 31-åringen Gatto er en klassiskspesialist og blant hans 14. proffseiere er triumfen i Dwars door Vlaanderen den mest betydelige. Gatto står også med en etappeseier fra Giro d’Italia i 2011.

Moser kommer til Astana etter fem sesonger med Cannondale og en med Liquigas. 25-åringen er best kjent som nevøen til den gamle storheten Francesco Moser. Unge Moser har også egne resultater å vise til, blant annet seiere i Tour de Pologne (2012) og Strade Bianche (2013).

Jesper Hansen melder også overgang fra Tinkoff. Den 25-årige dansken er en lovende klatrer med seier fra blant annet Tour of Norway (2015) og andreplass fra årets Tour of Croatia.

Astanas andre danske signering, den tredje fra Tinkoff, er altså den svært talentfulle Valgren. 24-åringen tok en overraskende andreplass i årets Amstel Gold Race og er nylig vinner av PostNord Danmark rundt. Valgren var også ønsket av Alexander Kristoff til Katusha.

– I år har vi signert fire nye ryttere. Oscar Gatto er en glimrende klassikerrytter og avslutter. Han har erfaring som vil hjelpe våres Alexey Lutsenko. Vi har også styrket laget vårt for klassikerne med Michael Valgren som også har stor erfaring i slike ritt og har vunnet enkelte ganger, sier Astana-manager Alexander Vinokurov

– Vi har også signert en ung klatrer, Jesper Hansen, som kan hjelpe (Fabio) Aru i fjellene. Moreno Moser har en god motor, han har stort potensial og han vil sikkert utvikle seg i vårt lag. Vi skal gjøre han til en god ryttere i ukes lange ritt som Paris-Nice, så vel som klassikerne, sier Vinokourov.

Mandag ble det også kjent at Astana skal sykle på Argon 18 de tre neste sesongene. Den kanadiske sykkelprodusenten stepper inn for Specialized.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse