Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

ASO spikrer ny avtale med spansk WorldTour-ritt

Procycling
Tips meg

Publisert 20.03.17 13:34

Del på    

Tour-arrangøren utvider porteføljen ytterligere.

(procycling.no): Det franske selskapet Amaury Sport Organisation har inngått en fem år lang avtale med Volta Ciclista a Catalunya. Det nye strategisamarbeidet mellom ASO og det spanske WorldTour-rittet berører viktige områder som TV-produksjon, distribusjon av TV-rettigheter og sponsoravtaler.

Etapperittet er et av de eldste på WorldTour-kalenderen og eies av Club Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, og drives med støtte av katalanske myndigheter.

Men i likhet med andre store ritt på den spanske kalenderen, som for eksempel de basiske Vuelta al País Vasco og Clásica San Sebastian, har også rittet i Katalonia slitt økonomisk de senere år. I 2012 og 2013 ble det rapportert at flere av dem sto i fare for å bli avlyst, under vekten den altomfattende, globale finanskrisen.

2017-utgaven (20-26 mars) har stjerner som Chris Froome, Alberto Contador og Alejandro Valverde til start. Ifølge arrangøren sørger samarbeidet med Tour de France-arrangør ASO for at rittet trygt kan se frem mot sin 100. utgave i 2020.

– På områder som bildeproduksjon og distribusjon av TV-rettigheter vil vi med en gang dra nytte av ASO sin ekspertise. Dette sørger for sendinger på høyeste nivå, sier Rubén Peris, forman i arrangørklubben Club Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.

– ASO blir en stolt samarbeidspartner for et ritt med en prestisjefylt vinnerliste. Dette partnerskapet sikrer at det blir en 100. utgave av Volta a Catalunya i 2020 og at vi kan takle fremtidens utfordringer sammen, sier Yann Le Moenner hos ASO.

Dette er andre gang på kort tid at ASO utvider sin rittportefølje. I januar kunngjorde det franske selskapet et oppkjøp av det tyske rittet Eschborn-Frankfurt – Rund um den Finanzplatz, som er et nytt ritt på WorldTouren i 2017. I 2018 skal ASO re-starte Deutschland Tour. De senere år har Amaury-organisasjonen også sikret seg full kontroll over Spanias største etapperitt, Vuelta a España.

Tagget med: ,

Les også disse