VILL JUBEL: Kasper Asgreen hadde nok neppe regnet med at det var han som skulle gå til topps på den krevende etappen til South Lake Tahoe. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Asgreen herjet med favorittene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.05.19 01:59

Del på    

VIDEO:Den danske 24-åringen tok sin første proffseier i Tour of California.

(procycling.no): I den siste bakken opp mot målstreken i South Lake Tahoe tok Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) rotta på flere store kanoner.

En gruppe på ti ryttere samlet seg etter de siste stigningene av Tour of California sin andre etappe, med store navn som Tejay Van Garderen (EF Education First), Gianni Moscon (Team Ineos), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) og Max Schachmann (Bora-Hansgrohe).

VIDEO: Her kan du se hvordan Asgreen avsluttet nattens etappe. Video fra Eurosport!

Kneika på 1700 meter som ventet i finalen skapte forskjellen mellom de fire og Asgreen. Etter at de andre bruddrytterne ble distansert, var det Van Garderen som satte tempoet i gruppa. Først kjørte han Schachmann av hjul, før også Pogacar måtte gi tapt. Det så strålende ut for Moscon, men italieneren gikk tom for krefter.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Før siste sving startet Asgreen sin egen spurt. Van Garderen forsøkte å svare, men den mer klatresterke amerikaneren var ikke på dansken sitt nivå.

24-åringen jublet heftig da han tråkket inn til sin aller første proffseier, med Van Garderen på plassen bak. Moscon endte fire sekunder bak.

– Min første proffseier, så jeg er veldig, veldig glad akkurat nå. Dette er stort for meg, og å ta den på en etappe som dette, som var skikkelig tøff. Jeg er selvsagt veldig fornøyd med det, sier dansken til cyclingnews.com i etterkant av kraftanstrengelsen.

Aktiv gjennom etappen

Det var etter hele seks timer og 17 minutter på sykkelen at triumfen endte hos Asgreen. Og han jobbet hardt for den.

Første gang han viste seg var da Lachlan Morton (EF Education) støtet. Australieren støtet mot slutten av etappens lengste stigning. Den var på hele 80 kilometer med slak motbakke. Gjennom dagen syklet de fra 40 meter over havet på startstreken til hele 2615 meters over havet på løypas høyeste punkt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Asgreen klarte ikke følge Morton, men en større gruppe skilte seg ut fra feltet. Der satt også dansken, som etter hvert var med på å kjøre inn Morton. Feltet nærmet seg, og det var i ferd med å samle seg. Men QuickStep-rytteren klinte til igjen, og ble liggende i front sammen med Davide Ballerini (Astana).

Denne duoen ble til slutt en del av seiersgruppa på ti mann.

På grunn av en splitt på søndagens åpningsetappe var det Tejay Van Garderen som tok over ledelsen i sammendraget fra Peter Sagan. Moscon er andremann, med seks sekunder opp til amerikaneren. Asgreen følger på plassen bak, syv sekunder bak den ledende EF Education-rytteren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse