HÅPER LYKKEN SNUR: Fabio Aru har hatt et anonymt 2018. Mandag starter han giro-oppkjøringen i Tour of the Alps. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Aru: – Jeg fortjener litt flaks

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.04.18 21:00

Del på    

Italieneren håper å finne formen i Tour of the Alps.

(procycling.no): Den første sesongen har ikke akkurat startet perfekt for Fabio Aru. Etter å ha syklet 18 rittdager for UAE Team Emirates er fjerdeplassen på fjerde etappe i Tirreno-Adriatico italienerens beste resultat.

Kun snaue tre uker før Giro d’Italia starter, har Aru foreløpig ikke gjort seg fortjent til det største favorittstempel i hjemlandets Grand Tour. I Volta a Catalunya veltet han, og stod av etter den femte dagen.

– Jeg veltet på den første dagen, og det var en stygg velt. Heldigvis fikk jeg ikke noen alvorlige problemer. Jeg reiste til høyden i fire dager, og treningen min ble ikke påvirket av det. Nå lurer jeg på hvor god formen min er. Jeg føler meg i hvert fall bra, sa Fabio Aru på pressekonferansen før Tour of the Alps.

Femdagersrittet er siste test for UAE-kapteinen før Giro d’Italia. Han håper formen er bedre enn den har vært så langt i 2018.

– Jeg tror jeg fortjener litt flaks nå etter alle problemene mine. Men problemene ligger bak meg. Jeg vet at det viktigste er at jeg nyter det jeg holder på med, og underholder folk som ser på rittene. Det er det jeg fokuserer på.

Giro-favorittene møtes

Uansett form i kommende ukes alperitt vil Aru bli trukket fram som en av favorittene i årets Giro. Det vil også Thibaut Pinot (FDJ), og Chris Froome (Team Sky) være. De er begge to på startlista i Tour of the Alps. Det samme er Miguel Angel Lopez (Astana). Men Aru vil ikke tenke for mye på å vinne i rittet som tidligere het Giro del Trentino.

– Jeg har ikke kjørt her siden 2014. I 2015 og i fjor var jeg skadet og hadde trøbbel. Jeg er glad for å være her i år. Det er en viktig formtest. Det er noen gode ryttere her, slik som Chris, Pinot og mange andre. Det blir bra å se hvordan vi er nå som giroen nærmer seg.

– Å vinne er fint det, men ikke fundamentalt. Vi vil alle vinne helt fra starten til slutten av sesongen, men det er ikke munlig. Jeg ble proff for bare noen få år siden, og jeg har flere mål jeg vil oppnå. Jeg håper jeg kommer ut av Tour of the Alps med det målet i tankene, forteller Aru som nok utvilsomt sikter til Giro d’Italia. Et ritt han har en andre- og en tredjeplass fra, men ikke har syklet siden 2015.

Tour of the Alps starter mandag med en 134,6 kilometer lang fjelletappe fra Arco til Folgaria.

Tagget med: , , , ,

Les også disse