STRAFFET: Fabio Aru var blant rytterne som fikk 20 sekunder i straff på tirsdag. Her fra tempoen i Jerusalem. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Aru fikk tidsstraff

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.05.18 20:55

Del på    

Flere ryttere tatt for å ligge for tett på motorsyklene på tirsdagens tempo.

(procycling.no): Fabio Aru leverte en overraskende god tempoetappe på torsdag. Italieneren sluttet etappen som sjettemann, kun 37 sekunder bak etappevinner Rohan Dennis.

Kort tid etter at samtlige ryttere var i mål ble UAE Team Emirates-kapteinen skjøvet ned til åttendeplass, nå 57 sekunder bak. Årsaken var at 27-åringen hadde ligget litt for tett på dragsuget til en politimotorsykkel. Dermed fikk den italienske mester 20 sekunder i straff.

Flere andre ryttere ble straffet for samme lovbrudd, men Aru var blant dem som slapp billigst unna.

Hans to lagkamerater, Valerio Conti og Diego Ulissi, fikk begge to minutter i straff. Ulissi hadde allerede tatt igjen Conti før den første mellomtiden ved drøye 14 kilometer kjørt. Han startet ett minutt bak lagkompisen.

Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og Remi Cavagna (Quick-Step Floors) fikk en mildere straff. 30 sekunder ble det på den trioen.

– Vi tok de beste avgjørelsene vi kunne basert på målinger vi hadde, distansen som ble dekket av TV-bildene og det kommissærene så selv. Vi hadde noen som var betydelige, og noen som var mindre. Noen av dem var for å vise at vi følger med, at TV-bildene oppdager ting, at media følger med og at publikum ser på, messet sjefskommissær Randall Shafer etter at straffen var delt ut ifølge Cyclingnews.

UAE Team Emirates hevder overfor Cyclingnews at bruddene ikke var bevisste, og at de ikke hadde som hensikt å ta tid. De viste til at det bare var ett minutt mellom Conti og Ulissi da de startet, men aksepterte dommerens avgjørelser.

Tagget med: , , , ,

Les også disse