JEVNT: Nikias Arndt klarte akkurat å spurtslå Simon Gerrans. Foto: AFP PHOTO / Mal Fairclough

Arndt raskest i Australia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.01.17 09:56

Del på    

Tok årets første seier for Team Sunweb.

Natt til søndag norsk tid gikk den tredje utgaven av Cadel Evans Great Ocean Road Race, og nok en gang måtte de australske hjemmehåpene se seg slått av en europeer. Tyske Nikias Arndt (Team Sunweb) hang med i hardkjøret den siste runden, og spurtet inn til seier. Med det tok 25-åringen årets første seier for Team Sunweb.

Den australske stjernerytteren Simon Gerrans (Orica-Scott) endte på andreplass, mens Cameron Meyer (Korda Mentha Real Estate) kapret den siste plassen på pallen. Orica-rytteren beskrev en kaotisk finale, etter målgang.

– Ingen hadde noen lagkamerater igjen, så det ble en veldig kaotisk spurt. Alle hoppet fra hjul til hjul og prøvde å finne ly for vinden. Nikias startet tidlig, og gjorde hele spurten sittende nede. Jeg hadde ikke noe igjen og klarte ikke passere ham, sa Gerrans ifølge cyclingnews.

En større gruppe enn i de to foregående årene kom samlet inn på den siste runden. Gjennom de siste 20 kilometerne forsøkte flere ryttere seg i de kuperte partiene. Richie Porte (BMC Racing), Chris Froome (Team Sky), Nathan Haas (Dimension Data) og Rafa Valls (Lotto Soudal) prøvde seg, men det var Cameron Meyer som fikk en luke.

Australieren holdt nesten til mål, men ble passert av Arndt og Gerrans på de siste meterne.

Bystrøm langt fremme

Sven Erik Bystrøm var det eneste norske bidraget i endagsrittet, og Katusha-rytteren hang med helt til finalen.

Jonathan Restrepo ble beste rytter for rødtrøyene, mens Bystrøm ble nummer 13.

– Laget kjørte veldig bra, og jeg er fornøyd med egen form i dag. Fikk ikke sjansen selv i spurten, men det er uansett godt å være i første gruppe, skriver Bystrøm i en SMS til procycling.no.

Etter å ha syklet både Tour Down Under og helgens klassiker reiser 25-åringen nå hjem til Norge. Det portugisiske etapperittet Volta ao Algarve er neste ritt for Haugesunds-syklisten, med start 19. februar.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse