FJORÅRSVINNEREN: Kristian Aasvold vant Norgescupen for herrer senior i fjor. FOTO: Norges Cykleforbund

Årets Norgescup-ritt klare

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.01.19 17:25

Del på    

Fem ritt fra april til september.

Den første runden kommer i april. Da skal man opp til IL Sverre og Levanger-området for første av fem ritt den 28. april.

Neste Norgescup kommer 16. juni, når Ottestad IL arrangerer suksessrittet Gylne Gutuer. Rittet blir også kjørt som UCI 1.2-ritt på høsten som en del av Uno-X Development Weekend.

Uno-X er også inne i det tredje rittet, tidligere kjent som Tour de Hallingdal. Nå er rittnavnet Uno-X Tour Te Fjells og det eneste etapperittet i Norgescupen arrangeres fra 4. til 7. juli av CK Valdres.

IL Stjørdals Blink er ansvarlig for den fjerde runden den 4. august, mens Norgescupen avsluttes i Sandnes den 15. september.

Mens datoene og arrangørene for Norgescupen kom sent onsdag kveld, kom beskjeden om hvor NM arrangeres torsdag ettermiddag. Norgesmesterskapet er i år kuttet ned til én helg, med gaterittet, U23-fellesstarten og lagtempoen ute av programmet.

I den forbindelse er det mulig at i hvert fall U23-fellesstarten kan bli lagt til én av rundene i Norgescupen.

– Vi har ikke funnet noen kokret løsning ennå, men det er ikke unaturlig at én eller flere øvelser legges til Norgescupen. Mange av rytterne er på disse arrangementene og det skal ikke være noe stort problem at det kolliderer med internasjonale konkurranser. Vi jobber videre med NC-arrangører og har også interesse fra andre aktører, sier arrangementansvarlig i Norges Cykleforbund Cato Karbøl i anledning presentasjonen av Ringerike SK og Glåmdal SK som NM-arrangører.

Tagget med: ,

Les også disse