Prøv Procycling Pluss idag

GJENNOMBRUDD: Gianni Moscon slo gjennom i Team Sky da han gikk til topps i Arctic Race of Norway 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

GJENNOMBRUDD: Gianni Moscon slo gjennom i Team Sky da han gikk til topps i Arctic Race of Norway 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Arctic Race-vinner anklaget for rasisme

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.04.17 19:22

Del på    

Team Skys Gianni Moscon skal ha uttrykt seg rasistisk mot FDJ-rytter Kévin Reza.

(procycling.no): Team Sky har bekreftet at Gianni Moscon brukte rasistisk krenkende språk overfor Kévin Reza etter fredagens etappe av det sveitsiske etapperittet Romandiet rundt. Det skriver cyclingnews.com.

Nicolas Portal, sportsdirektør i det britiske storlaget, omtaler hendelsen som ‘uakseptabel.’

Moscon er inne i sin andre sesong i Team Sky. Under fjorårets Arctic Race of Norway kom italienerens virkelige gjennombrudd da han vant rittet sammenlagt.

Kranglet etter målgang

Sky-spurter Elia Viviani gikk til topps på fredagens etappe. I en video lagt ut på twitter av Team Sky feirer laget seieren. I bakgrunnen står en blåkledd Kevin Reza i heftig passiar med Gianni Moscon.

Kort tid etter målgang ytret Sebastien Reichenbach, en lagkamerat av Reza, seg på Twitter.

– Sjokkerende å høre at det fremdeles brukes rasistiske uttrykk i feltet. Du er en skam for sporten vår, skrev den franske FDJ-rytteren.

Reza godtok unnskyldning

Ifølge Team Sky har Moscon beklaget hendelsen, en unskyldning Reza skal ha godtatt. Den franske 28-åringen ønsket ikke å kommentere saken før start på lørdagens etappe.

– Kevin aksepterte unnskyldningen, og saken er ferdig. det er ikke mer å si om saken for oss i FDJ, sa en talsmann fra FDJ til Cyclingnews.

– Det var en stor krangel etter målgang, som såret Kevin. Etter etappen beklaget Gianni sin oppførsel, og vi møtte FDJ i dag morges for å vise dem at vi tar dette seriøst. Kevin godtok det, og de tok hverandre i hendene. Det er ingen unnskyldningen for det han gjorde, men vi gikk videre, sier Portal om hendelsen.

Vil straffe Moscon

Sky sin franske sportsdirektør ville ikke bekrefte nøyaktig hva Moscon hadde sagt.

– Det vil jeg ikke kommentere, men det var ikke pent. Om Kevin vil si det så kan hn gjøre det. Det er en alvorlig hendelse for oss og for han.

– Vi kommer til å følge opp dette på seriøst vis etter rittet. I denne sporten har vi sykkelryttere fra mange generasjoner, og mange veldig unge ryttere. Det er vår jobb å lære dem hvordan de skal oppføre seg. Vi har sett dårlig oppførsel i andre sporten, og dette er virkelig ille. Vi forklarte det for Gianni, og han forstod, utdyper Portal.

Moscon vil fullføre søndagens 18 kilometer lange tempoetappe, før Team Sky vil straffe syklisten selv.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse