Prøv Procycling Pluss idag

RASKEST: Jolien D'Hoore tar her seieren på første etappe av Ladies Tour of Norway. I Madrid Challenge var hun igjen den raskeste. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

God åpning for landslaget i Belgium Tour

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.09.17 08:00

Del på    

Sekundsstrid på åpningsprologen.

(procycling.no): Det norske kvinnelandslaget sykler for øyeblikket det belgiske etapperittet Lotto Belgium Tour. Rittet innledet med en fire kilometer lang prolog tirsdag, som ble vunnet av Wiggle High5-rytter Jolien D’Hoore, med minst mulig margin.

– Det var veldig, veldig jevnt! Jeg ville gi hundre prosent, men du vet på forhånd at det er veldig vanskelig å slå Marianne Vos, fordi hun er en spesialist på prologer. Men jeg visste at det passer meg også, med bakgrunn fra bane, så jeg bare kjørte min egen fart, sa belgieren etter rittet.

Til slutt var det bare 17 hundredeler som skilte henne og Marianne Vos (WM3 Energie). En annen sterk spurter, Coryn Rivera (USA), tok tredjeplassen, åtte sekunder bak D’Hoore.

Solid åpning

For de norske kvinnene ble det en god åpning på rittet. Susanne Andersen åpnet friskest, med en 21. plass, bare 24 sekunder bak D’Hoore.

Kollektivt sett var det en fin åpning av de norske rytterne. Lagvenninne i Hitec Products, Katrine Aalerud, fulgte bare noen plasser bak på 25. plass, bare to sekunder saktere enn Andersen.

Alle fra det norske landslaget plasserte seg innenfor de 50 beste. Mie Bjørndal Ottestad sykler også rittet for det belgiske klubblaget De Sprinters Malderen, mens Vibeke Dybwad og Birtgitte Ravndal sykler for et annet belgisk klubblag, Keukens Redant Cycling Team.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse