KJEMPET TAPPERT: Reidar Borgersen angrep mot slutten av etappen. Foto: Team Joker

Angrepsvillige Joker-syklister i Tour de Normandie

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.03.16 16:27

Del på    

Reidar Borgersen kjempet for etappeseier, men bruddkameratene ble for sterke.

Team Joker har vært meget aktive under årets Tour de Normandie, men resultatene lar vente på seg for det norske laget. Etter fire etapper har de to femteplasser å vise til.

Benoit Sinner (Armee De Terre) var sterkest på fredagens etappe. Franskmannen fikk med seg to av sine landsmenn da han angrep fra bruddet. En gruppe der Joker-gutta Reidar Borgersen og Edvin Wilson var meget aktive gjennom rittet.

Duoen hang ikke med da fredagens brudd ble etablert, men kjørte seg opp til teten sammen.

Med 25 kilometer til mål angrep Borgersen igjen. Tempospesialisten fikk med seg en mann, men forsøket ble nøytralisert av resten av bruddet. Det kostet for 35-åringen fra Krokstadelva som ikke hang med inn til mål. Samme skjebne møtte også hans svenske lagkamerat, Edvin Wilson.

Etappevinner Sinner tok også over ledelsen i sammendraget. Borgersen klatret til 11.plass og ligger nå 37 sekunder bak den franske lederen.

Slik gikk det til:
Den fjerde etappen av årets Tour de Normandie startet i den lille spa-byen Bagnoles-de-l’Orne. Det skulle ta lang tid før det ble etablert et brudd. En gruppe på 23 ryttere fikk tidlig en liten luke, men ble raskt hentet av feltet.

Markus Hoelgaard var fjerdemann over dagens første bakkespurt etter 29 kilometer. Kort tid etter stakk fem mann avgårde, men heller ikke de fikk lov av feltet.

Først etter 70 kilometer ble det endelige etablert et brudd som fikk gå. Med seks mil til mål hadde syv mann fått tre og et halvt minutt på hovedfeltet.

Joker-duo angriper
Team Joker var tydeligvis ikke fornøyd med at bruddet var uten ryttere fra det norske laget. Svenske Edvin Wilson og ringreven Reidar Borgersen tok opp jakten på de syv i tet.

Duoen jobbet seg stadig nærmere bruddet og hadde hovedfeltet to minutter bak seg.

Joker-gutta fikk kontakt med teten og over den tredje bakkespurten var Borgersen andremann, men hovedfeltet fulgte bare 40 sekunder bak.

Borgersen i tet
Syklisten fra Krokstadelva var ikke fornøyd med det. Han angrep fra teten og fikk med seg estiske Risto Raid (VC Rouen 76).

Tempospesialist Borgersen lå på 13.plass i sammendraget før dagens etappe og uten resterende tempoetapper var det angrep som ville føre han oppover lista.

25 kilometer fra mål satt det ni ryttere bak duoen i tet, inkludert Edvin Wilson, mens hovedfeltet jaget like bak.

Borgersen og hans estiske bruddkamerat ble tatt igjen av de resterende angriperne etter noen kilometer alene. 50 sekunder etter fulgte et stort hovedfelt med 18 kilometer igjen.

Tre kilometer fra mål var det kun tre franskmenn igjen i teten. Hovedfeltet klarte ikke hente trioen og Benoit Sinner (Armee De Terre) vant etappen.

«

Tagget med: , , , , ,

Les også disse